Nieuws

Scholenwinactie: En de winnaar is...

Woensdag 01 december 2021

De afgelopen maand maakten basisscholen kans op een geheel verzorgd uitje naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe, inclusief busvervoer, ontvangst in het Hoge Veluwe Klaslokaal, een wandeling met natuurgids, een lunchpakket en een Park-souvenir.  

Deze prijs is gewonnen door Juf Carmen van de obs Jan Ligthart in Zelhem. Van harte gefeliciteerd! 

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: december

Maandag 29 november 2021

Het is 25 november dat ik mijn blog voor de nieuwsbrief van december schrijf. Rond mijn huis zijn nog steeds herfstkleuren te bespeuren, nog niet eerder heb ik de monumentale eik bij de Pampel zo laat in het jaar met zoveel bronskleurig blad gezien. Ook elders is te zien dat de natuur zich niet altijd aan de gebruikelijk tijd houdt. Tijdens een wandeling die ik afgelopen weekend over het Deelense Veld maakte, vond ik hier en daar zelfs bloeiende dopheide en op de terugweg door het Bunterbos, bloeiend vingerhoedskruid.

Vier Kerst op De Hoge Veluwe

Woensdag 24 november 2021

Heeft u er ook al zo'n zin in, Kerst? De tijd van het jaar om extra te genieten van samen zijn, lekker eten en drinken en gezelligheid. Op De Hoge Veluwe is deze periode van alles te doen, zowel op culinair gebied als in de natuur. Komt u ook?

NP De Hoge Veluwe roept op tot een verbod op droppings

Zaterdag 06 november 2021

Het Nationale Park De Hoge Veluwe roept beleidsmakers op om een verbod op droppings mogelijk te maken. Aanleiding tot de oproep is een incident dat afgelopen vrijdag plaatsvond in Otterlo, bij één van de drie ingangen van het Park. Een groep studenten uit Delft werd hier in de avond ‘gedropt’ en richtte vernielingen aan bij de op dat moment gesloten portiersloge en ingang. De in beschonken toestand verkerende studenten werden alle bekeurd voor openbaar dronkenschap.

Herinrichting centrumgebied NP De Hoge Veluwe afgerond

Maandag 01 november 2021

HOENDERLOO – De afgelopen jaren vonden er werkzaamheden plaats in het centrum van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De hele indeling van het centraal in het Park gelegen Marchantplein is aangepakt en de rijwielherstelplaats is volledig gerenoveerd. Vanwege de werkzaamheden was het tijdelijk niet mogelijk om speciale fietsen, zoals bijvoorbeeld (elektrische) rolstoelfietsen of bakfietsen te huren. Vanaf vandaag zijn de werkzaamheden voltooid, kunnen de speciale fietsen weer gehuurd worden en is de rijwielherstelplaats weer geopend.

Win een gratis natuuruitje met jouw klas!

Zondag 31 oktober 2021

Maak kans op een volledig verzorgd uitje naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe, voor jouw schoolklas. Inclusief busvervoer naar het Park, ontvangst in het Hoge Veluwe Klaslokaal, een wandeling met onze natuurgidsen, een lunchpakket en een Park-souvenir.

60 jaar monitoring en onderzoek voor beheer

Donderdag 28 oktober 2021

Het Nationale Park De Hoge Veluwe biedt ruimte aan meer dan honderd beschermde en bedreigde soorten. Het Park past actief beheer toe om deze grote biodiversiteit te behouden. De toegepaste beheersmaatregelen zijn onder andere gebaseerd op onderzoek en monitoring in het Park zelf, door wetenschappers, medewerkers, en vrijwilligers.