Nieuws

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: december

Donderdag 28 november 2019

Telkens wanneer de dagen korter worden lijkt het alsof we aan een eindspurt begonnen zijn, gelijk het laatste water in een badkuip dat met een wervelende vaart wegstroomt gaan we richting de jaarwisseling. Dankzij onze 24-uurseconomie zijn wij niet te stoppen en dat terwijl wanneer ik naar buiten kijk er een tamelijke rust op De Hoge Veluwe te bespeuren is.

Zaag Je Eigen Kerstboom en help mee om de open landschappen te behouden

Donderdag 28 november 2019

Door een te hoge stikstofdepositie wordt het stuifzand- en heidelandschap op De Hoge Veluwe steeds verder verdrongen door grove dennen. Met de jaarlijkse dennenboomactie ‘Zaag Je Eigen Kerstboom’ helpt u mee aan het beheer van de natuur in het Park en het behoud van de open landschappen in het bijzonder.

Wintertip: hertenbiefstuk van de Parkwinkel

Woensdag 27 november 2019

Wilt u thuis genieten van eerlijk en wild vlees uit het Park? Bezoek de Parkwinkel en neem hertenbiefstuk, droge worst of stoofpotjes mee. Lekker voor de feestdagen!

Kerstbrunch of kerstdiner op De Hoge Veluwe

Vrijdag 08 november 2019

Speciaal voor de kerstdagen organiseert Het Nationale Park De Hoge Veluwe voor het eerst een overheerlijke kerstbrunch én een culinair en uniek kerstdiner op 25 december. Schuif aan met uw familie of vrienden. Maak uw eerste kerstdag af met een mooie winterwandeling.

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: november

Donderdag 31 oktober 2019

Thuis heb ik er ook een paar in mijn boekenkast staan, de Engelstalige reisgidsen van Lonely Planet. Sedert 1973 een begrip bij wereldreizigers en juist die organisatie prijst ons land in de nieuwe uitgave van Best in Travel aan, om volgend jaar te bezoeken. Dat daarbij ook ons Nationale Park en het Kröller-Müller Museum als een ‘place to be’ wordt aangeprezen is voor mij eerlijk gezegd geen verrassing, ik ben al bijna 39 jaren verliefd op deze perfecte synergie van natuur en cultuur en dus snap ik wel waarom men hier zo graag komt.

Bosbeheer en bomenkap

Donderdag 24 oktober 2019

De regelmatige bezoeker zal het niet ontgaan zijn dat er op De Hoge Veluwe bomen gekapt worden. Elk jaar worden bomen omgezaagd die een mogelijk gevaar vormen voor de veiligheid in het Park. Kap is noodzakelijk om het bos gezond en veilig te houden.

Loney Planet raadt De Hoge Veluwe aan als een van de beste plekken om te bezoeken in 2020

Dinsdag 22 oktober 2019

Het Nationale Park De Hoge Veluwe behoort volgens Lonely Planet tot de beste plaatsen om volgend jaar te bezoeken. Nederland staat in de top 10 van de nieuwe Best in Travel en daarbij wordt De Hoge Veluwe genoemd als één van de tips.