Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring.

Nieuws

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: april

Donderdag 21 maart 2019

Vorige week zag ik ze voor het eerst dit jaar, midden in een nattesneeuwbui staken ze, even snelvoetig als hun moeders, vlak voor mij het pad over. Drie moeflonlammeren van amper twee weken oud. Voor mij was het voorjaar op De Hoge Veluwe nu echt begonnen. 

Werkzaamheden parkeerterrein medio maart

Donderdag 07 maart 2019

In de week van 18 maart wordt gestart met de aanleg van een nieuw evenemententerrein in het centrumgebied. Dit komt te liggen op de plek waar momenteel de parkeerplaats is. U wordt daarom verzocht om vanaf de start van de werkzaamheden te parkeren op het nieuwe parkeerterrein, dat voor het oude terrein ligt.

Speeltuin tijdelijk gesloten

Maandag 04 maart 2019

De speeltuin in het centrumgebied is vanaf 4 maart 2019 tijdelijk gesloten i.v.m. werkzaamheden. Wij proberen het verplaatsen van de speeltuin zo snel mogelijk af te ronden.

De Hoge Veluwe kraakt wolvenplan

Donderdag 28 februari 2019

Het Nationale Park De Hoge Veluwe acht het provinciale wolvenplan nutteloos. In het wolvenplan wordt de indruk gewekt dat schapenhouders na een wolvenaanval hun schade vergoed krijgen, maar het is maar de vraag of dat op de langere termijn het geval zal zijn.

Wegwerkzaamheden ten zuiden van het Park

Donderdag 21 februari 2019

Vanaf maandag 11 maart 2019 worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de Koningsweg (N311) en de Apeldoornseweg (N784) in Arnhem. Dit heeft ook invloed op de bereikbaarheid van het Park en met name ingang Schaarsbergen.

Onderzoek naar duurzaam bosgebruik

Donderdag 21 februari 2019

Het belang van bos als duurzame bron van grondstoffen neemt sterk toe. Hout is een milieuvriendelijke grondstof, en wordt ook ingezet als energiebron. Bovendien ligt in bossen veel koolstof opgeslagen. Dit koolstofreservoir, en de vermeden uitstoot van CO2 door het gebruik van houtproducten, maken bos een belangrijke spil in het huidige klimaatdebat. 

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: maart

Donderdag 21 februari 2019

Hoewel ik beslist geen hekel aan de winter heb, zijn de eerste signalen dat het voorjaar in aantocht is wel iets om blij van te worden. Hoe mooi is het om op de vlakten weer de zang van veld- en boomleeuwerik te horen en in de bossen mijn onbetwiste favoriet als voorjaarsbode: de heldere melancholische en vérdragende zang van de grote lijster.