Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring.

Nieuws

Commissaris van de Koning Clemens Cornielje legt steen bij nieuwbouw De Hoge Veluwe

Woensdag 16 januari 2019

HOENDERLOO – Op woensdagmiddag 16 januari legde Clemens Cornielje, commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, een steen om de bouwwerkzaamheden van het nieuwe multifunctionele publieksgebouw van Het Nationale Park De Hoge Veluwe te markeren.

Nieuws van boswachter Henk Ruseler: januari

Maandag 31 december 2018

Een week geleden kwinkeleerden nog vele tientallen leeuweriken boven mijn hoofd en zag ik de edelhertenmannen met bastgeweien op de weiden grazen. Nee beste lezer, ik heb geen oude tekst uit juni voor mijn januariblog gekopieerd, maar ik ben net terug van een bezoek van vier weken aan onze tegenvoeters in Nieuw-Zeeland.

Help mee met de Zwarte Berg

Maandag 24 december 2018

Op woensdag 21 november 2018 legde een felle brand de in Het Nationale Park De Hoge Veluwe gelegen boerderij De Zwarte Berg in de as.

Duizenden mensen uit binnen- en buitenland bekijken wild van De Hoge Veluwe vanuit de luie stoel

Dinsdag 18 december 2018

HOENDERLOO - Nu het steeds kouder en guurder wordt, zijn veel mensen eerder geneigd om binnen te blijven, in plaats van de natuur in te gaan. Niks mis mee, want tegenwoordig is het ook mogelijk om vanuit de eigen luie stoel edelherten, wilde zwijnen, moeflons en reeën te spotten, met Snapshot Hoge Veluwe. Al vele duizenden mensen uit binnen- en buitenland hebben de afgelopen maanden ontdekt hoe leuk en spannend het is om online wild te kijken, wat niet zonder gevolgen is gebleven; binnenkort bereikt het project namelijk de symbolische grens van een miljoen observaties. ​

Bushalte op de Houtkampweg ter hoogte van het centrum per 9 december 2018 opgeheven

Dinsdag 04 december 2018

De bushalte op de Houtkampweg ter hoogte van het centrum van het Park is per 9 december 2018 opgeheven. De bus stopt voortaan ter hoogte van de oprit van de parkeerplaats in het centrum.

Dit omdat de dienstregeling niet meer rijdt van Otterlo naar Hoenderloo, maar vanaf 9 december alleen nog maar van Otterlo tot aan het centrum van het Park. 

Junior Rangers gezocht

Vrijdag 30 november 2018

Ben je tussen de 12 en 18 jaar, hou je van de natuur, en ben je niet bang om vies te worden? Word dan Junior Ranger in Het Nationale Park De Hoge Veluwe!

Experiment met paludicultuur

Vrijdag 23 november 2018

Aan de oostzijde van de Kronkelweg, zo'n driehonderd meter vanaf de T-splitsing met de weg tussen Otterlo en Hoenderloo (ook de Kronkelweg), worden momenteel rasters geplaatst in het kader van een experiment met paludicultuur.