Particulieren

Draag bij aan een duurzame toekomst

Het Nationale Park De Hoge Veluwe kan niet zonder financiële steun. De bijdragen van onze particuliere donateurs zorgen er mede voor dat wij dit unieke Park als 'groene schatkamer van Nederland' kunnen behouden en doorgeven aan volgende generaties. We zetten daarbij onverminderd in op biodiversiteit en duurzaam beheer, educatie en goede bereikbaarheid.

Welke mogelijkheden zijn er?

Als particulier kunt u zich op verschillende manieren aan het Park verbinden: als lid van een van onze Vriendenkringen, door een Fonds op naam op te richten of door middel van een nalatenschap.

Wat heeft het Park te bieden?

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een museum van landschappen. Heide, zandverstuivingen, loofbos, naaldbos, droge en natte vennetjes: u komt het allemaal tegen tijdens een (fiets)tocht, te voet of op onze gratis Witte Fietsen door het uitgestrekte gebied. Het grotendeels beschermde natuurgebied (Natura 2000) herbergt een enorme hoeveelheid flora en fauna – sommige bedreigde soorten komen alleen hier voor. In het Park vindt u ook het Kröller-Müller Museum, het volledig door architect Berlage ontworpen Jachthuis Sint Hubertus en ook het ondergrondse natuurmuseum Museonder. Het Park staat voor beleving, verstilling en verbeelding: er is veel om van te genieten en u over te verwonderen.

Wat mag u van ons verwachten?

Wij laten onze particuliere donateurs graag ervaren hoe belangrijk u voor het Park bent. We houden u op de hoogte van ontwikkelingen en projecten, ontmoeten u persoonlijk bij exclusieve evenementen en bieden u privileges waarmee u van het Park kunt genieten.

Helpt u mee?

U kunt bijdragen aan het voortbestaan van deze unieke combinatie van natuur, kunst, architectuur en historie. Aan een duurzaam Park dat we met een gerust hart kunnen doorgeven aan volgende generaties. Zowel Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe als onze steunstichting het Hoge Veluwe Fonds hebben een ANBI-status. U geniet belastingvoordeel wanneer u uw particuliere donatie voor vijf jaar vastzet.
Eenmalige donaties kunt u overmaken via IBAN: NL06 RABO 0136 5688 66 (Hoge Veluwe Fonds).

Meer weten?

Onze collega’s Margot Palmen en Annewil Nieuwenhuizen informeren u graag verder.  U kunt contact met hen opnemen via fondsenwerving@hogeveluwe.nl.