Touroperators

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is uniek in de wereld, door de bijzondere combinatie van natuur en kunst. Het is dé plek om bijzondere landschappen en wilde dieren te zien èn naar het museum te gaan met de één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: het Kröller-Müller Museum.

Kies uit talrijke activiteiten voor uw dagje Hoge Veluwe. Uw gasten kunnen op excursie met een ervaren natuurgids of het iconische Jachthuis bezoeken. Natuurlijk is ook het op eigen gelegenheid verkennen van de overweldigende natuur mogelijk. Al wandelend of fietsend ontdekt u de Veluwse landschappen in het Park. Er staan maar liefst 1.800 gratis te gebruiken Witte Fietsen voor u klaar. 

Activiteitenoverzicht

Touringcar parkeerplaats

Vlakbij het Park Paviljoen in het centrumgebied is een parkeerplaats voor bussen. De buschauffeur mag de gasten op het parkeerterrein bij het Park Paviljoen afzetten en daarna parkeren op de busparkeerplaats. Let op: ingang Schaarsbergen is niet toegankelijk voor bussen.


Wijzigingen 2024

Vanaf 2024 verandert de manier waarop u de toegang boekt voor het Nationale Park De Hoge Veluwe. De voucherovereenkomsten komen te vervallen. U boekt vanaf 1 januari uw tickets in onze online touroperator-shop: https://tickets.hogeveluwe.nl/nl-NL/invite 
Per 20-12-2023 kunt u uw promotiecode aanvragen bij reserveringen@hogeveluwe.nl onder vermelding van bedrijfsnaam, adres, postcode, plaats, land, contactpersoon, e-mailadres en telefoonnummer. We verstrekken per bedrijf 1 code die u intern kunt delen als er meerdere mensen kunnen boeken.

Hoe werkt de online shop?

 • Ga naar https://tickets.hogeveluwe.nl/nl-NL/invite
 • Vul uw promotiecode in.
 • U bestelt uw tickets voor uw bezoekdag.
 • U ontvangt standaard een korting van 10% op tickets voor “Dagkaart Park Volwassene” en “Dagkaart Park Kind 6-13’’, ongeacht het aantal deelnemers.
 • De tourgids en buschauffeur hoeven niet te worden geboekt. Dit handelt onze portier af bij de entree van het Park.
 • Vergeet niet om ook toegang voor “Dagkaart Bus(touringcar)” of “Dagkaart Auto/Motor mee in het park” te selecteren. (Auto is max. 8 bezoekers excl. chauffeur, Bus is 8+ bezoekers)
 • Voordat u naar de betaling gaat, dient u uw persoonlijke en bedrijfsgegevens gegevens in te vullen.
 • U kunt additionele gegevens toevoegen in het veld “referentie” (bijvoorbeeld uw inkoopordernummer of busnummer. Deze gegevens worden op de factuur weergegeven.
 • Ga naar de betaling. Let op! U dient direct te betalen; we werken bij toegangstickets niet op basis van een factuur. U kunt betalen met een van deze betaalmethodes: iDeal, Mastercard, Visa, American Express, Paypal, Bancontact, Giropay, Sofort.
 • Na de betaling ontvangt u de tickets en de factuur op het e-mailadres dat u heeft opgegeven. Deze kunt u op de dag van bezoek laten scannen bij de ingang van het Park. Het ticket vervangt de huidige voucher.
 • Voor een annulering vraag naar de mogelijkheden via reserveringen@hogeveluwe.nl.  
 • U kunt uw tickets na bestelling nog in zijn geheel omboeken naar een andere latere bezoekdatum (deelverplaatsing van een ticketsoort is niet mogelijk).
 • Als er verschillende starttijden zijn, dan zullen er meerdere opties zijn om meerdere omboekingen te verrichten.


Goed om te weten

 • Wilt u het bezoek aanvullen met een kop koffie, lunch of diners voor uw gasten? Neem dan contact op met de afdeling reserveringen: reserveringen@hogeveluwe.nl / 055-8330833. Let op: we kunnen uitsluitend de horeca aanvraag op factuur aanbieden. Toegang tot het Park dient altijd via de shop geboekt te worden.
 • Tickets boeken kan tot een dag van tevoren; de tickets zijn nooit uitverkocht.
 • Per 20 bezoekers is de toegang voor één gids en één chauffeur gratis.
   

Restaurant en winkel in het Park Paviljoen

In het centrum van Het Nationale Park De Hoge Veluwe ligt het Park Paviljoen. Het Park Paviljoen is een modern en ruim opgezet gebouw met daarin de Parkwinkel, Zalen en het Parkrestaurant. In het Parkrestaurant zijn uitgebreide horecamogelijkheden, bekijk hier de menukaart:

Menukaart 2024

 

Contact

Voor vragen over reserveren via onze ticketshop en het boeken van een activiteit of horecabezoek, kunt u contact opnemen met de afdeling Reserveringen: 055-8330833 of reserveringen@hogeveluwe.nl.