Het Nationale Park De Hoge Veluwe weert e-choppers

Vrijdag 09 april 2021

HOENDERLOO – Het Nationale Park De Hoge Veluwe weert met ingang van vandaag alle e-choppers uit Het Park. De elektrisch aangedreven scooters zorgen voor overlast op de steeds drukker wordende fietspaden.

De fietspaden in het Park zijn al relatief vol. Verschillende gebruikers van het Park hebben verschillende wensen. Deze wil het Park zo goed mogelijk tegemoet komen; mooie wandelpaden voor wandelaars, ruiterpaden voor ruiters, goede autowegen voor auto’s en prettige en veilige fietspaden voor fietsers.

De afgelopen jaren zijn er verschillende gebruikers bij gekomen, waardoor de belangrijkste gebruikers, fietsers, overlast ervaren. Omdat men op de brede e-choppers veel ruimte inneemt, vaak in groepen komt, toetert en regelmatig voor overlast zorgt, blijft er steeds minder ruimte over voor fietsers om in alle rust optimaal te genieten van het Park. Daarom heeft het Park besloten per direct e-choppers uit het Park te weren.