Wynaendts in RvT Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Dinsdag 22 december 2020

HOENDERLOO - Per 1 januari 2021 is de heer ir. A.R. Wynaendts benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe in de vacature die is ontstaan door het vertrek van de heer mr. H.Th.E.M. Rottinghuis. De heer Wynaendts is oud-CEO van Aegon NV, commissaris bij Air France-KLM en Citigroup en voorzitter van de Raad van Toezicht van Rijksmuseum. 

De overige leden van de Raad van Toezicht van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn de heer mr. G.J. de Graaf (voorzitter), mevrouw G. Verburg en de heren P. van Oord, prof. dr. ir. Th. Spek en P.J.M. van Uhm. De statutair directeur is de heer S.E. baron van Voorst tot Voorst.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is 5.400 ha groot en in 1935 ondergebracht in een particuliere stichting die het oorspronkelijke bezit van het echtpaar Kröller-Müller duurzaam in stand houdt. De belangrijkste inkomsten komen uit de entreegelden van de ruim 600.000 bezoekers die het Park jaarlijks trekt. Het Park geniet grote bekendheid in binnen- en buitenland vanwege het Jachthuis Sint Hubertus, het Museonder, het Park Paviljoen, de gratis Witte Fietsen, de hoge biodiversiteit en de wildzichtbaarheid van edelherten, wilde zwijnen en moeflons. Een ander belangrijke trekpleister in het Park is het internationaal befaamde Kröller-Müller Museum met de tweede Van Gogh collectie ter wereld en een 25 ha grote beeldentuin met ruim 100 sculpturen.

Voor verdere informatie over het Park zie hogeveluwe.nl