Het Nationale Park De Hoge Veluwe verlengt het wildseizoen met barbecuevlees

Woensdag 01 augustus 2018

HOENDERLOO –Het traditionele wildseizoen loopt in Nederland van 15 oktober tot en met eind van het jaar. Het Nationale Park De Hoge Veluwe wil hier graag verandering in brengen, en start het wildseizoen al in de zomer; het hele jaar door wild eten is het doel.

Het wildseizoen duurt in werkelijkheid namelijk al het hele jaar, wat inhoudt dat we het hele jaar door vers Nederlands wild kunnen eten. Ree, hert en wild zwijn staan niet in de traditionele wildkalender, maar worden in Nederland bejaagd op basis van ontheffingen in het kader van beheersplannen. Voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe houdt dit in dat het seizoen al in de zomer kan beginnen.

Natuurlijk is het traditionele wildbraadpakket of stoofpotje de meeste mensen wel bekend, maar ook in de zomer op de barbecue doet een stukje wild het goed. De Hoge Veluwe introduceert daarom het Hoge Veluwe barbecuepakket: 20 stuks vlees van dit seizoen, met eerlijk en écht wild vlees uit eigen land.

Het pakket bestaat uit:

  • 5 stuks BBQ worst: half hert, half zwijn, totaal 500 gr
  • 5 stuks BBQ burger: half hert, half zwijn, totaal 600 gr
  • 5 stuks Hertenbiefstuk spies, totaal 500 gr
  • 5 stuks Wildzwijn kotelet, totaal 600 gr

De pakketten zijn te koop via de webshop en in de Parkwinkel voor € 49,95 per pakket. Het vlees wordt diepgevroren aangeleverd.