't Atrium uit Amersfoort wint Hoge Veluwe Highland Games 2016

Donderdag 21 april 2016

HOENDERLOO – Middelbare school 't Atrium uit Amersfoort heeft vandaag De Hoge Veluwe Highland Games gewonnen. Een kleine 300 middelbare scholieren streden vandaag in Het Nationale Park De Hoge Veluwe om de ‘Zwerfkei’, de bokaal van de Highland Games. Een gedeelde tweede plaats ging naar het Isendoorn college uit Zutphen en de Van der Capellen scholengemeenschap uit Zwolle. 

De leerlingen van zeven tweetalig onderwijs voortgezet onderwijs scholen namen het tegen elkaar op in verschillende onderdelen, zoals tractortrekken, broekhangen, zwerfkeiwerpen, boomstamzagen en touwtrekken. Er heerste een zeer levendige en competitieve sfeer. Dit was mede te danken aan de enthousiaste begeleiding van de leerlingen van Het Isendoorn College uit Zutphen.

De Highland Games zijn overgewaaid uit Schotland waar in de middeleeuwen de clanspelen jaarlijks werden gehouden. De Schotse oorsprong is de reden dat het Park juist de scholen met tweetalig onderwijs bij de spelen wil betrekken.

Met het evenement wil het Park de middelbare scholieren op een uitdagende en sportieve manier kennis laten maken met Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Organisator Marieke Ankoné van het Park: ‘Tijdens De Hoge Veluwe Highland Games worden de middelbare scholieren sportief uitgedaagd. Tegelijk maken ze kennis met de mooie landschappen in het Park.’

Educatie en natuurbeleving zijn speerpunten van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, basisscholen uit gehele land zijn daarom gratis welkom. Middelbare scholen krijgen korting.

Dit jaar namen ’t Atrium uit Amersfoort, het Koninklijke Scholengemeenschap en Jacobus Fruytier Scholengemeenschap uit Apeldoorn, het Marnix college uit Ede, RSG Slingerbos Levant uit Harderwijk, Isendoorn college uit Zutphen en de Van der Capellen scholengemeenschap uit Zwolle deel aan de Highland Games.