Snapshot

Identificeer de dieren op de foto’s en help mee met belangrijk onderzoek!

Verspreid door Het Nationale Park De Hoge Veluwe staan tientallen wildcamera’s die continu foto’s nemen van het wild dat voorbij loopt. Deze foto’s zijn belangrijk voor onderzoek naar bijvoorbeeld het gedrag, het aantal en de verspreiding van de dieren in het Park. Samen maken de Snapshot-camera’s meer dan een miljoen foto’s per jaar. Om al deze foto’s te bekijken en te weten welke dieren erop staan, hebben wij uw hulp hard nodig!

Begin met Snapshot Snapshot blog

Iedereen kan meedoen aan Snapshot Hoge Veluwe

Het mooie van Snapshot is: iedereen kan meedoen. Het maakt niet uit of u weinig van flora en fauna afweet, of nog nooit in het Park bent geweest. Onze website helpt u om de dieren op foto’s op de juiste wijze te identificeren. En komt u er niet uit, dan is er de mogelijkheid vragen te stellen aan wildexperts en andere vrijwilligers.

Op deze manier draagt u niet alleen bij aan het onderzoek, maar leert u zelf ook over al het wild dat rondloopt in het Park. Hoe meer foto’s u bekijkt, des te sneller u zelf wildexpert wordt van het Park. Kom vervolgens snel langs met deze nieuwe opgedane kennis en spot de dieren ook in het wild, bijvoorbeeld vanuit één van de schuilhutten! Als blijk van onze dank voor uw hulp, verloten wij onder Snapshot vrijwilligers af en toe een rondleiding met de boswachter of gratis toegangskaartjes voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Hoe meer dieren u correct identificeert, hoe groter de kans dat u wint. 

Klaar om aan de slag te gaan? Klik op bovenstaande foto om naar de Snapshot-projectpagina door te gaan en begin met het analyseren van foto's!

Heeft u vragen? Bekijk dan eerst de lijst met meest gestelde vragen.​​

Begin met Snapshot Snapshot blog

Accepteer de statistics-cookies om de video te kunnen bekijken.