Workshop: Wie tekent, ziet meer!

Data: zaterdag 17 en zondag 18 februari 2024
Locatie: verzamelen voor het Museonder
Tijd: 10:15 uur verzamelen, 10:30 uur start, einde 13:00 uur
Prijs: € 5,00 (exclusief entree Park)
Reserveren verplicht. De workshop gaat door vanaf minimaal 4 deelnemers. 
Alle materialen en benodigdheden zoals houtskool, papier en klapstoeltjes zijn aanwezig.
Bij regen gaan we naar een beschutte plek. Er wordt gewandeld tijdens de workshop, wij raden daarom geschikte schoenen en kleding aan om in te wandelen.

Workshops

Doe mee aan een tekenworkshop midden in de natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Beeldend kunstenaar Ingrid van Aert neemt u mee naar een mooie plek en leert u om open te staan voor wat u ziet, want tekenen is ook voor een heel groot deel kijken. Tijdens de workshop wordt er gewandeld om inspiratie op te doen.

Workshop: Zie je dat?
Een boom is een boom en een vennetje een vennetje. Toch? Dat denkt u misschien. Maar heeft u wel eens echt gekeken? Wat is er werkelijk te zien?
Wat is er donker en wat is er licht? Heeft u wel eens geprobeerd om dat met een krijtje in uw hand op papier te treffen?

Rustig plekje
Beeldend kunstenaar Ingrid van Aert (Hardop Kijken) nodigt u uit om op een rustig plekje in het Park plaats te nemen op een krukje en dan eens goed om u heen te kijken. De natuur met al uw zintuigen op te nemen. Ze geeft wat warming-up oefeningen om uw tekenhand én de waarnemer in uzelf wakker te maken. En dan begint het spel van kijken en onderzoeken.

Wie tekent, ziet meer!
Openstaan voor wat u ziet. Met iedere opdracht ontdekt u wat nieuws. En gaandeweg komt u erachter dat tekenen niet zozeer over techniek gaat, maar vooral over stoppen met denken, gewoon doen en vooral kijken. Wat volgt is een rake lijn. Een vrije beweging. Trakteer uzelf op een verrassende ochtend in het park en schrijf u in! 

De workshop is geschikt voor beginners én gevorderden.