Fietstocht langs kunstwerken

Praktische informatie

Data: 14 en 21 februari 2024
Locatie: start bij het Museonder
Tijdstip: 13.30 tot 15.30 uur 
Prijs: € 6,00 (exclusief entree Park)
Reserveren is verplicht. 

Wandel- en/of Fietsexcursies

Helene Kröller-Müller, grondlegster van het Park, zocht naar een optimale beleving van kunst in de natuur. Deze fietstocht voert u langs verschillende kunstwerken in het Park, waarbij u meer leert over de verhalen achter de kunstwerken en de kunstenaars die deze bijzondere werken vervaardigd hebben.

Kunstenaars worden over het algemeen gezien als mensen die de heersende opvattingen van een bepaalde periode goed kunnen weergeven. Ze zijn dan ook heel goed in staat om te laten zien wat er in een bepaalde tijd allemaal speelt in de wereld, een land of in een specifieke omgeving. Daarnaast zijn kunstenaars hun tijd vaak ver vooruit, omdat zij juist op zoek gaan naar nieuwe vormen, kleuren, materialen en concepten. 

Tijdens deze excursie komt u op de fiets langs de verschillende kunstwerken in het Park. Alle werken hebben een eigen verhaal en komen voort uit verschillende achtergronden en kunststromingen. Één ding hebben ze echter gemeen: ze hebben allemaal iets met het Park te maken. U maakt tijdens deze excursie kennis met het verhaal achter het kunstwerk. U denkt na over hoe u de verschillende beelden beleeft, en of u vindt dat het landschap erdoor beïnvloed wordt. Daarnaast denkt u na over of de kunstenaar zich heeft laten leiden door bijvoorbeeld emotie of techniek.

De excursie start bij het Museonder en duurt ongeveer 2 uur.

Kijk in de praktische informatie op welke data deze activiteit wordt georganiseerd. Klik op de onderstaande button en selecteer de gewenste datum in de agenda om deze activiteit te boeken.