Samen iets moois laten groeien

Koninklijke Van Wijhe Verf, producent van onder meer Wijzonol Bouwverven, is sinds 2019 als sponsor verbonden aan het Park. Op 8 juni 2022 werd het klimaatrobuuste bos geopend, dat mede dankzij Koninklijke Van Wijhe Verf en haar partners aangeplant werd.

De bossen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe staan, net als alle andere Veluwse bossen, onder druk door stikstofdepositie, verzuring, verdroging en klimaatverandering. De afstervende bossen van fijnspar worden in het Park actief omgevormd naar toekomstbestendige bio-diverse bossen door het aanplanten van rijke-strooisel soorten en bes- en vruchtdragende loofbomen.

 

Het klimaatbestendig bos waaraan Van Wijhe Verf bijdraagt, ligt vlakbij Ingang Schaarsbergen. Als u vanuit deze ingang naar het noorden rijdt over de autoweg (richting het centrum), staan het bos en het informatiebord aan de linkerzijde van de weg, nog voor u rechtsaf gaat richting de Kemperberg.

 

Nieuwe actie

Ook aankomende jaren gaat Koninklijke Van Wijhe Verf dit initiatief voortzetten. Dit jaar starten we een nieuwe actie. Daarmee ondersteunt Van Wijhe niet alleen de aanplant van bomen maar ook het daarmee gepaard gaande wetenschappelijk onderzoek naar de revitalisering van de bosbodem. Door de uitkomsten van dit onderzoek te publiceren en te delen, wil het Park de huidige negatieve gevolgen van milieuveranderingen in Nederland en wereldwijd tegengaan met positieve bos- en biodiversiteitsontwikkelingen.

Relaties van de merken Wijzonol, SolidLux en Ralston, onderdeel van Koninklijke Van Wijhe Verf, kunnen bomen adopteren en op deze manier deelnemen aan het partnerprogramma. Zij worden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van het onderzoek. Lees meer over het duurzame project op de pagina van Wijzonol.

‘Deze sponsoractie gaf een enorme verdieping aan de relatie met onze klanten. Door het gezamenlijke doel ontstond wederzijds enthousiasme. ‘Ons bos’ komt nog vaak ter sprake in gesprekken, waarbij we ook regelmatig een update geven over de groei en ontwikkeling van het bos.’

Marlies van Wijhe, CEO Koninklijke Van Wijhe Verf

 

Deelnemende ketenpartners

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is Wijzonol en haar ketenpartners erg dankbaar voor hun bijdrage voor een duurzame toekomst voor het Park. Deze actie is medemogelijk gemaakt door: 
Hagemans Vastgoedonderhoud, ToekomstSchilders, Onderpand Vastgoedbeheer, Mens-Zeist Vastgoedonderhoud, Heko, Pasman Integraal Vastgoedonderhoud, Simonis Verf, Bevela, Wits Utrecht, Pruis Schilderwerken, Schilderbedrijf Reinders, Olijslager Verf, Gebr. van der Geest Schilder- en vastgoedonderhoud, NVT Onderhoudsgroep, Vincent Azier Schilderwerken, Renovaid, Van Wijk Verf, Timmerfabriek Suselbeek, Mooij Verf, De Goede Vastgoedonderhoud, Helder Vastgoed Schilderwerken, Van Dongen Schilderwerk, Schildercentrum Zuid, Vako Kozijnentechniek, Timmerfabriek Mekenkamp, De Mors, Brandhof De Meern en Palet Vastgoedonderhoud.