Vacature: Publieksmedewerker Museonder en Fietsherstelwerkplaats (vrijwillig)

Zorg jij er graag voor dat onze bezoekers een onvergetelijke dag hebben? Ben je met veel plezier het visitekaartje van het Park? En ben je op zoek naar leuk vrijwilligerswerk, waarbij je écht verschil maakt? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken!

 

Voor het Museonder en de Fietsenherstelwerkplaats zijn wij op zoek naar vrijwillige publieksmedewerkers.

Elke dag zijn vrijwilligers actief aan de balie in het Museonder, onder leiding van een vaste medewerker. Je houdt je in deze functie voornamelijk bezig met het wegwijs maken van de bezoekers van het Park. Hierbij beantwoord je vragen over de meest uiteenlopende dingen; wandel- en fietsroutes, de wild- en vogelobservatieplaatsen, verschillende landschappen, kunst in de natuur, Jachthuis Sint Hubertus en het Kröller-Müller Museum mét de bijbehorende beeldentuin.

Daarnaast help je af en toe in het weekend mee in de Fietsenherstelwerkplaats. Hier geef je de door bezoekers gehuurde fietsen uit en je voorziet mensen van informatie over de verschillende fietsen. Natuurlijk kun je ook even helpen bij het op maat afstellen van het fietszadel.  

In 1975 schonk de ANWB veertig Witte Fietsen aan het Park, wat een enorm succes bleek te zijn. Jaarlijks brengen ruim 550.000 mensen een bezoek aan het Park, waarbij een groot gedeelte ook op een van de inmiddels bijna 2.000 Witte Fietsen stapt. Daarnaast zijn er verschillende blauwe huurfietsen, van tandem tot rolstoelfiets en van elektrische fiets tot bakfiets. Zoals je begrijpt, kunnen we jouw hulp goed gebruiken bij het uitgeven van deze fietsen.

Bij deze functie combineer je het werk achter de balie in het Museonder, met het assisteren van de fietsenmakers. Een dynamische en afwisselende functie!

Wij vragen:

  • Een enthousiaste instelling
  • Plezier in het helpen van mensen
  • Beschikbaarheid drie/vier dagdelen per maand.

 Wij bieden:

  • Een plekje in een gezellig, enthousiast team van vrijwilligers
  • Een prachtige werkplek midden in de natuur
  • Veel waardering
  • Gratis toegang tot het Park voor jou en vier gasten!

Vragen of reageren?
Lijkt dit je wel wat en heb je er zin in?

Stuur dan je motivatie naar Jaap Breur, coördinator van de Publieksmedewerkers: info@jaapbreur.nl Wil je meer informatie? Stuur dan ook een mailtje. Jaap Breur maakt graag een afspraak met je.

Dat is waar ik het voor doe, om mensen met een goed gevoel het Park in te sturen. Als je aan het eind van de dag dezelfde mensen weer spreekt en ze zeggen dat ze een topdag hebben gehad!

< Terug naar alle vrijwilligersvacatures