Vacature: Medewerker florawerkgroep (vrijwillig)

Heb je interesse in planten en lijkt het je leuk om de planten in Het Nationale Park De Hoge Veluwe te inventariseren? Wellicht is lid worden van de Florawerkgroep dan iets voor jou.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft op het gebied van de flora veel te bieden. Zo zijn er oude eikenbossen met Zevenster, vennen en vochtige heide met Beenbreek, Klokjesgentiaan en Zonnedauw, droge heide met Heidezegge en Kleine Schorseneer en orchideeënrijke graslandjes. Op de Hoge Veluwe komen ongeveer 800 plantensoorten voor. Daarvan staan er meer dan 100 op de Rode Lijst.

Op verzoek van het Park inventariseert de Florawerkgroep deze bijzondere soorten. Ook gaan we op verzoek van het Park specifieke gebieden bezoeken, wanneer er plannen zijn om ingrijpende maatregelen te nemen, zoals plaggen, maaien of bomenkap of inventariseren gedurende enige jaren terreinen waar steenmeel is gestrooid.

De Florawerkgroep is een enthousiaste werkgroep van de Vrijwilligers van de Hoge Veluwe. De werkgroep bestaat nu uit 16 personen bestaat, maar kan nog wel wat versterking gebruiken. We zoeken daarom naar personen met een redelijke tot goede kennis van de Nederlandse flora, of naar personen die nog niet beschikken over een gedetailleerde plantenkennis, maar wel geïnteresseerd zijn die te verwerven.
De Florawerkgroep doet haar onderzoek op elke dinsdag in het seizoen (van 1 april – 30 september) van 9.30 uur tot 13.00 uur. Het is de bedoeling dat je daarbij zoveel mogelijk aanwezig bent. In de wintermaanden zijn er tweewekelijks bijeenkomsten waar verschillende onderwerpen aan de orde komen en soms ook presentaties gegeven worden door mensen die in het Park onderzoek hebben gedaan.
Mocht je niet in staat zijn om elke dinsdagochtend aanwezig te zijn, dan kunnen we, afhankelijk van de kennis van de flora, bezien of er andere dagen in de week beter uitkomen.

Als lid van de Florawerkgroep heb je alle faciliteiten die het Park aan vrijwilligers biedt, zoals een dienstkaart die onbeperkt toegang geeft tot het Park en het Kröller-Müller Museum voor meerdere personen en voordelen in de Parkwinkel en in het restaurant in het Parkpaviljoen.

Heb je interesse om lid te worden van de Florawerkgroep?

Meld je dan per mail aan bij Menno Huizinga (coördinator Florawerkgroep) via: floragroep@vrijwilligershogeveluwe.info