Internationale estafetteloop voor vrede aangekomen in het Park

Woensdag 24 mei 2023

Op woensdag 24 mei hebben we de Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run, ’s werelds langste estafetteloop voor vrede, mogen ontvangen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De Peace Run heeft als doel om vrede en harmonie te stimuleren tussen mensen en landen.

Foto: De lopers van de Peace Run, met in het midden Annewil Nieuwenhuizen van het Park.

Een internationaal team van twaalf hardlopers draagt de vredesfakkel momenteel vijf dagen lang door Nederland. De lopers brengen de boodschap dat vrede begint bij onszelf en zich van mens tot mens door de samenleving verspreidt.

De lopers van de Peace Run zijn eerst bij de Ericaschool in Otterlo geweest, vervolgens werden ze vanmiddag ontvangen bij ingang Otterlo van het Park. Na een korte presentatie gaven ze de vredesfakkel door aan Annewil Nieuwenhuizen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De Peace Run is vandaag eveneens ontvangen bij het Kröller-Müller Museum, waarna de internationale lopers hun route door het Park hebben vervolgd in de richting van Nijmegen. Op vrijdag 26 mei steekt de Peace Run de Duitse grens over.

De Peace Run wil mensen inspireren om zich in te zetten voor een betere wereld en een harmonieuze samenleving. Het evenement is ondersteund door wereldleiders als Nelson Mandela en Mikhail Gorbachov, spirituele leiders waaronder Desmond Tutu en Moeder Teresa en sporters waaronder Carl Lewis en Muhammad Ali. In Nederland hebben Leontien Van Moorsel, Anky Van Grunsven, Herman Van Veen en de spelers van Ajax de fakkel vastgehouden en de loop ondersteund.

De Peace Run is in 1987 opgericht door de Indiase vredesfilosoof, kunstenaar en dichter Sri Chinmoy (1931-2007) en wordt gecoördineerd door een internationaal netwerk van vrijwilligers, geïnspireerd door Sri Chinmoy’s visie van een vreedzame wereld. Als blijk van erkenning voor zijn contributie voor een betere wereld is Sri Chinmoy door UNESCO onderscheiden met de Nehru Medaille.

Kijk voor meer informatie over de Peace Run op peacerun.org/nl