A50 richting Apeldoorn dicht wegens groot onderhoud van 5 tot 22 augustus

Maandag 01 augustus 2022

Rijkswaterstaat start op vrijdag 5 augustus met het groot onderhoud aan de A50 tussen de knooppunten Waterberg en Beekbergen in de richting van Apeldoorn. Vanwege de werkzaamheden is het ruim 21 kilometer lange traject tot maandagochtend 22 augustus volledig afgesloten. Parkbezoekers moeten mogelijk rekening houden met omleidingen en een extra reistijd van minimaal 30 minuten.

  De A50 in noordelijke richting tussen Arnhem en Apeldoorn krijgt nieuw asfalt. Daarnaast worden andere werkzaamheden uitgevoerd, zoals het aanbrengen van markeringen, het herstellen van voegen, betonreparaties en het vervangen of vernieuwen van de vangrail.

  Hinder

  • De A50 richting Apeldoorn is afgesloten van vrijdag 5 augustus 20.00 uur tot maandag 22 augustus 05.00 uur.
  • Van vrijdag 12 augustus 20.00 uur tot en met maandag 15 augustus 06.00 uur is de aansluiting Arnhem-Noord (26) op de A12 afgesloten voor verkeer vanuit de richting knooppunt Velperbroek/Duitsland.

  Het verkeer op de A50 tussen knooppunt Beekbergen en knooppunt Waterberg in de richting Arnhem ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

  Omleidingen

  • Verkeer vanuit Arnhem en Nijmegen in de richting van Apeldoorn wordt omgeleid via de A12, A30 en de A1.
  • Weggebruikers in de richting van Twente of de Achterhoek rijden via de A12 en A18/N18.
  • Lokaal verkeer wordt via gele borden omgeleid.

  Deelenseweg tijdelijk éénrichtingsverkeer
  Omdat er geen fietspaden zijn die apart van de weg liggen, en dit voor onveilige situaties kan zorgen tussen fietsers en automobilisten, wordt de Deelenseweg (N804) tijdelijk éénrichtingsverkeer tijdens de werkzaamheden aan de A50. De weg wordt afgesloten vanaf de Koningsweg (N311) voor verkeer richting Hoenderloo. Verkeer richting Hoenderloo en Deelen wordt omgeleid via de N310. Weggebruikers vanuit Hoenderloo richting Arnhem kunnen de Deelenseweg blijven gebruiken.

  Verkeerslichten Otterlo
  Op ongeveer 500 m ten zuiden van EuroParcs De Wije Werelt worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst, om verkeersopstoppingen in Otterlo te voorkomen. Op deze manier kan het verkeer alleen in kleine groepen door Otterlo rijden. 

  Reisadvies naar het Park
  Het Park is gedurende de hele periode bereikbaar, vanuit alle drie de ingangen. Wel dient u rekening te houden met het volgende:

  * Ingang Schaarsbergen is vanuit het noorden en zuiden goed bereikbaar. Indien u vanuit het noorden komt en na het bezoek in deze richting terug wilt, houd dan rekening met extra reistijd van minimaal 30 minuten. Let op: Ingang Schaarsbergen kan NIET gebruikt worden door touringcars en campers.  
  * Ingang Hoenderloo is vanuit het noorden bereikbaar. Vanuit het zuiden is deze niet bereikbaar via de N804/Delenseweg wel maar wel via Otterlo (N310). Houd hierbij rekening met extra reistijd van minimaal 30 minuten.
  * Ingang Otterlo is vanuit het noorden bereikbaar. Vanuit het zuiden is deze ingang ook bereikbaar, maar houd rekening met extra reistijd van minimaal 30 minuten.

  Komt u met het OV? 
  Buslijn 105 (Arnhem-Barneveld) wordt omgeleid via Ede, er wordt een pendelbus ingezet om ook de haltes in Otterlo te kunnen bedienen. Dit wordt gedaan omdat de bus door het verkeerslicht ten zuiden van Otterlo teveel vertraging krijgt en tijden niet meer gehaald kunnen worden.

  Op onderstaand kaartje is de route van de doorgaande en pendelbus weergegeven, met als overstaplocatie halte De Bosrand. Met de inzet van de pendelbus blijft Otterlo en ingang Otterlo van het Park bereikbaar.

  Raadpleeg altijd de actuele dienstregeling via www.rrreis.nl

    Meer informatie?
   Kijk voor meer informatie op https://www.rijkswaterstaat.nl/GOA50waterberg-beekbergen of bel met de (gratis) landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002 (7 dagen per week bereikbaar: ma t/m vr van 07.00 tot 20.00 uur en za en zo van 10.00 tot 18.30 uur).