Vier Kerst op De Hoge Veluwe

Woensdag 24 november 2021

Heeft u er ook al zo'n zin in, Kerst? De tijd van het jaar om extra te genieten van samen zijn, lekker eten en drinken en gezelligheid. Op De Hoge Veluwe is deze periode van alles te doen, zowel op culinair gebied als in de natuur. Komt u ook?

Zaag je eigen Kerstboom
Deze activiteit op 11, 12,15, 17, 18 en 19 december 2021 is voor velen ondertussen een jaarlijks terugkerende traditie geworden. De ultieme kerstgedachte; midden in het bos je eigen boom uitzoeken en omzagen, daarna gezellig een kop warme chocolademelk drinken, en dat allemaal terwijl tegelijkertijd de natuur een handje geholpen wordt. Want het kerstbomen zagen is niet alleen een leuk gezinsuitje, u draagt ook daadwerkelijk actief bij aan ons natuurbeheer. De dennenbomen groeien namelijk op de unieke, open stuifzandgebieden van het Park. Als de bomen daar niet verwijderd worden, zal dit bijzondere landschap dichtgroeien en verdwijnen.

Klik hier voor meer informatie en voor het reserveren van een tijdslot:

Zaag je eigen Kerstboom

Kerstdiner - geannuleerd
Wat is Kerst zonder een heerlijk diner? Gezellig met vrienden of familie genieten van In het Parkrestaurant staat op 25 december een heerlijk culinair en feestelijk vijfgangendiner op het programma. U wordt om 17:30 uur verwacht in het restaurant, voorafgaand heeft u uiteraard alle tijd om het Park in winterse sfeer te bewonderen.

In verband met de huidige maatregelen tegen het Coronavirus hebben we deze activiteit moeten annuleren. 

Kerstbrunch
Eerste en tweede kerstdag kunt u ook lekker komen brunchen in het Parkrestaurant. Minstens zo feestelijk! Er is een uitgebreid buffet, een dessertbuffet en zelfs een speciaal buffet voor de allerkleinste gasten. 

Klik hier voor meer informatie en reserveren: 

Kerstbrunch

Viergangen Wildlunch
Op alle weekenddagen in december (ook op eerste en tweede kerstdag!) ontvangen we u graag om 13 uur in het Parkrestaurant voor een 4-gangen lunchmenu met wild uit eigen Park. De vier gangen bestaan uit gerechten van lokaal wild met groenten en kruiden uit eigen moestuin. Zo worden onder andere een huisgemaakte ravioli en rosbief van edelhert geserveerd.

Klik hier voor meer informatie en reserveren: 

Viergangen Wildlunch

Het verlichte Jachthuis
In de donkere dagen rondom de kerst ontsteken we alle lichten in en rondom Jachthuis Sint Hubertus. Ontdek in de avondschemering tussen 16:30 en 17:30 uur de warmte van dit iconische monument. Vanuit alle hoeken heeft het kunstwerk van Berlage iets unieks; dit wordt door het warme licht nog meer benadrukt. Reserveren is niet nodig,Klik hier voor meer informatie en alle data:

Het verlichte Jachthuis

Kerstsfeerwandeling
Gedurende de kerstvakantie wordt er bijna elke dag een heerlijke kerstsfeerwandeling georganiseerd, onder begeleiding van een Natuurgids. Deze wandeling is een echte aanrader om helemaal in de kerststemming te komen. Geniet van de mysterieuze sfeer die het Park in de winter uitstraalt terwijl de nevels over de velden trekken en het speciale licht en de kale bomen u in de juiste stemming brengen. 

Klik hier voor meer informatie en reserveren:

Kerstsfeerwandeling

Uilenballen pluizen (kinderactiviteit) - aangepast ivm maatregelen
Het uilenballen pluizen kan helaas niet doorgaan. Er is wel een speurtocht, speciaal door onze natuurgidsen uitgezet. Tijdens de speurtocht kom je dingen tegen die iets met een uil of roofvogel te maken hebben. Kun jij alle vragen die daarbij horen, beantwoorden? In verband met de huidige maatregelen hebben we de kinderactiviteit moeten beperken tot de speurtocht.

Kijk hier voor meer informatie:

Uilenballen pluizen

 

NB. Het kan voorkomen dat activiteiten onverhoopt niet door kunnen gaan door de dan geldende coronamaatregelen. Dit vermelden wij uiteraard direct op onze website.