Het Parkrestaurant; een update
Parkrestaurant De Hoge Veluwe wordt sinds november 2015 door het Park zelf geëxploiteerd. Het restaurant is volop in ontwikkeling. Hoofd Horeca en Retail Addie Roelofsen: ‘Onze gasten moeten altijd kunnen rekenen op welgemeende gastvrijheid, service en kwaliteit.’
Addie Roelofsen is sinds november 2015 hoofd Horeca en Retail bij het Parkrestaurant. Roelofsen: ‘Ik hecht veel waarde aan kwaliteit van het eten en drinken, maar ook aan oprechte gastvrijheid en service. En als je het over kwaliteit hebt, dan heb je het in mijn ogen ook over dagverse, ambachtelijke producten.’
Roelofsen vindt het belangrijk dat gasten in één oogopslag zien dat wat er geserveerd wordt vers is en vooral smakelijk. Mede daarom is een aantal nieuwe leveranciers geselecteerd, waaronder het Vlaamsche Broodhuys, Hesselink koffie en Hesseling vlees. Roelofsen: ‘We werken ook nauw samen met een groenteboer en een zuivelboerderij uit de regio.’
Het assortiment is uitgebreid met onder meer verse salades, luxe belegde broodjes, smoothies, verse hamburgers en vis van de dag, allemaal uit eigen keuken. Addie Roelofsen: ‘We hebben ook het gebakassortiment aangepast. Zo komen er nu dagelijks uit eigen keuken vers gebakken koeken, muffins, rijstevlaaitjes en aardbeientaartjes.’
Inmiddels is het personeel voorzien van nieuwe bedrijfskleding en het restaurant heeft een eigen huisstijl gekregen. Voor de arrangementen zijn twee brochures ontwikkeld. Addie Roelofsen: ‘De ene brochure is gericht op de particuliere markt en de andere op de zakelijke. Op een overzichtelijke manier laten we zien wat wij allemaal kunnen bieden aan groepen: van de viering van een jubileum tot de volledige organisatie van een evenement.'
Er wordt een wisselende maandschotel aangeboden, waarbij de keuken zich graag laat inspireren door moeder natuur. Addie Roelofsen: ‘Iedereen raakt steeds meer op elkaar ingewerkt, zowel in de keuken als in de bediening. Ik ben erg blij met de komst van chef-kok Renz Beekman en chef-bediening Harriet ten Wolde voor de dagelijkse operationele leiding. Het Parkrestaurant moet vooral een plezierige ontmoetingsplek zijn voor onze gasten. Zij moeten altijd kunnen rekenen op welgemeende gastvrijheid, service en kwaliteit. Dat is voor mij de stip aan de horizon.’