Beluister de winterlezing van prof. dr. Herman Pleij

Woensdag 12 februari 2014

Op 19 januari 2014 trapte prof. dr. Herman Pleij de reeks winterlezingen in Hat Nationale Park De Hoge Veluwe af. Zijn lezing over oer natuur in Nederland was een succes. Ruim 250 bezoekers bezochten de interessante en geanimeerde lezing waarbij professor Pleij op zijn geheel eigen wijze vertelde over hoe in Nederland vanaf de Middeleeuwen met natuur werd omgegaan en hoe er tegenaan gekeken werd.

De reacties op deze lezing waren lovend: 'interessant, leerzaam en humoristisch' en 'een geweldige lezing die we zeker niet hadden willen missen. Hoop geleerd en ook veel gelachen'. Reden genoeg voor ons om zijn lezing te delen. De lezing is hieronder te beluisteren.

Op 21 november 2013 bepleitte Pleij in De Wereld Draait Door het woord ‘oer natuur’ te verwijderen uit het Nederlandse vocabulaire vanuit de overtuiging dat Nederland geen oer natuur heeft. Hij noemde De Hoge Veluwe een ‘groot uitgevallen kerststukje’. Als gevolg nodigde het Park hem uit om de eerste winterlezing van 2014 te verzorgen. Pleij is een veel gevraagd spreker voor o.a. radio en televisie als het gaat om cultuurhistorie,  volkscultuur, Nederlandse mentaliteiten en de nationale beschavingsgeschiedenis. Hij staat garant voor een interessante en geanimeerde lezing over de Nederlandse kijk op natuur en natuurbeheer.