Jachthuis Sint Hubertus weer open en ingericht

Dinsdag 01 oktober 2013

Vanaf 1 oktober is het Jachthuis Sint Hubertus, gelegen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, weer open voor het publiek. De afgelopen maand is de inrichting van het buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller teruggeplaatst. De restauratiewerkzaamheden duren nog tot april 2014.

 

Sinds september 2012 wordt het Jachthuis zowel van binnen als buiten gerestaureerd in opdracht van de Rijksgebouwendienst. Nu een groot deel van de restauratie is afgerond is het Jachthuis weer te bezichtigen. Er worden nog wel restauratiewerkzaamheden uitgevoerd, vooral aan de buitenkant van het gebouw. Het Jachthuis is enkel te bezichtigen middels een rondleiding. Tijdens deze rondleiding door de vijf belangrijkste vertrekken, wordt verhaald over de geschiedenis, de architectuur en de kunst in het Jachthuis. Bezoekers kunnen een rondleiding reserveren via de website www.hogeveluwe.nl.

 

Over het Jachthuis

Het Jachthuis Sint Hubertus is het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, stichters van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het is een ontwerp van architect H.P. Berlage, die niet alleen het gebouw zelf ontwierp, maar ook het interieur, tot het meubilair en zelfs het servies en bestek aan toe. Vandaar dat het Jachthuis geldt als een ‘Gesamtkunstwerk’. Ook het bijbehorende park met vijverpartijen is van de hand van Berlage. Het Jachthuis werd gebouwd tussen 1916 en 1920 en is een van de belangrijkste monumenten van ons land.