Paashaas gespot op Witte Fiets

Woensdag 20 maart 2013

HOENDERLOO – Op paaszondag 31 maart vindt een groot paaseizoektocht plaats in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Maar liefst 500 gekleurde eieren liggen verstopt in het Park om vanaf 14.00 uur gevonden te worden door kinderen tot en met twaalf jaar.

  

Win een Safari!

Behalve de 500 gekleurde eieren, zijn er ook gouden, zilveren en bronzen eieren verstopt. De gelukkige vinder van deze eieren wint een échte Land Rover Safari voor het hele gezin, een heus hertengewei of een knuffelbeest uit de Parkwinkel. Voor de allerkleinsten (tot 6 jaar) worden de eieren op een aparte plek verstopt en zijn er eveneens prijzen te winnen. De Hoenderlose Buntbloasers verzorgen de muzikale begeleiding bij deze spannende zoektocht naar het gouden ei. 

 

Vind het ei

Op zondagochtend 31 maart wordt via de website, Facebook, Twitter en bij de ingangen van het Park bekend gemaakt waar de eieren ongeveer zijn verstopt. Om 14.00 uur geeft boswachter Henk Ruseler bij het Bezoekerscentrum het startsein om te gaan zoeken. Hoewel deze activiteit voor gezinnen is bedoeld, is het zoeken aan de kinderen t/m 12 jaar. Met een geldig entreebewijs voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe is deelnemen aan ‘Vind het ei’ gratis.

 

Altijd ei!

De 500 te verstoppen scharreleieren worden door Stern Partyservice hardgekookt aangeleverd en zijn heerlijk eetbaar. Net als de paashaaskoeken die door Bakkerij van de Poel speciaal voor dit evenement worden gebakken.   

Over Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland en voert een grotendeels (90%) subsidieonafhankelijke exploitatie. Het Park bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten. Samen met het Jachthuis Sint Hubertus, het natuurmuseum Museonder, het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke en (inter)nationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur. Het Park wordt jaarlijks bezocht door ruim 500.000 betalende bezoekers.

Toegangsprijzen
De entreeprijs voor het Park bedraagt € 8,40 voor volwassenen. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 4,20 om toegang tot het Park te krijgen en voor kinderen tot en met vijf jaar is de entree zelfs gratis. Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten op www.hogeveluwe.nl.