Tentoonstelling Peter van Straaten geopend

Vrijdag 15 februari 2013

HOENDERLOO – Op vrijdag 15 februari is de tentoonstelling ‘Hoor je de boomleeuwerik’ van Peter van Straaten in Het Nationale Park De Hoge Veluwe geopend. Van 15 februari tot 1 april aanstaande worden 35 tekeningen van de cartoonist met het thema natuur getoond in het Bezoekerscentrum van het Park. De toegang tot de tentoonstelling is gratis.

De tentoonstelling werd officieel geopend door de directeur van het Park, Seger baron van Voorst tot Voorst. ‘Wij zijn een natuurpark en vinden het belangrijk om de natuur onder de aandacht te brengen. Dat hoeft niet altijd op een standaard manier. Juist daarom vonden wij het leuk om hier een expositie in te richten met de tekeningen van Peter. Het is een prachtige, originele aanvulling op wat er hier verder allemaal voor moois te zien is’, aldus Van Voorst tot Voorst.

In zijn jonge jaren bracht Peter van Straaten (1935), geboren te Arnhem, veel tijd door in de Veluwse natuur. Hij maakte als kind zelfs al prachtig geïllustreerde dagboeken van zijn natuurbelevenissen. Ook in zijn latere werk situeerde hij zijn komische situaties nogal eens in de natuur. Toen hij werd gevraagd om voor het Park een selectie te maken uit zijn brede oeuvre, reageerde hij enthousiast: ‘De natuur biedt zoveel humor, niks mooiers dan dat vastleggen in een tekening. In al die jaren komt dit thema inderdaad vaak terug in mijn werk. Het was erg leuk om de selectie te maken voor deze tentoonstelling.’

Praktische informatie

De tentoonstelling wordt gehouden in het Bezoekerscentrum van De Hoge Veluwe en duurt van 15 februari tot en met 1 april. Het Bezoekerscentrum is dagelijks geopend van 09:30 u tot 17:00 u. Voor bezoekers van het Park is deze tentoonstelling gratis; enkel de entree voor het Park dient te worden betaald (volwassenen € 8,40 per persoon en kinderen tot en met 12 jaar € 4,20 per persoon). Voor meer informatie over het Park, ga naar www.hogeveluwe.nl. Voor meer informatie over Peter van Straaten, ga naar www.petervanstraaten.nl.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland en voert een grotendeels (90%) subsidieonafhankelijke exploitatie. Het Park bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten. Samen met het Jachthuis Sint Hubertus, het natuurmuseum Museonder, het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke en (inter)nationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur. Het Park wordt jaarlijks bezocht door ruim 500.000 betalende bezoekers.