Hemelvaartsdag: ‘Vroege vogels’ op De Hoge Veluwe

Maandag 14 mei 2012

HOENDERLOO - Het Nationale Park De Hoge Veluwe biedt ‘vroege vogels’ op donderdag 17 mei een bijzondere mogelijkheid. Tussen 6 en 8 uur in de ochtend kunnen wandelaars, fietsers en ruiters gratis het Park in en ervaren hoe het Park langzaam ontwaakt. Auto’s zijn na 8 uur weer welkom. Bezoekers die vanaf 8 uur het Park betreden betalen de normale toegangsprijs.

 

Dauwtrappen

Voor wie opzoek is naar iets bijzonders op deze vroege ochtend is, er de excursie Vroeg uit de Veren. Tijdens deze tocht verkennen de deelnemers het Park onder deskundige leiding van een natuurgids. Aan het einde van de zwerftocht staat een ontbijt klaar in Café-Restaurant De Koperen Kop. De medewerkers van het Bezoekerscentrum, het Museonder, de Parkwinkel en de Rijwielherstellers staan om 6 uur paraat. Voor een kop koffie of een uitgebreid ontbijt is Parkrestaurant De Hoge Veluwe ook vanaf 6 uur geopend. 

Praktische informatie

De Excursie Vroeg uit de Veren vertrekt donderdag 17 mei vanaf Ingang Hoenderloo om 6.00 uur en zal duren tot 9.00 uur. De kosten voor deze excursie bedragen € 22 per persoon (exclusief entree tot het Park, maar inclusief ontbijt in Parkrestaurant De Hoge Veluwe). Reserveren is noodzakelijk en kan online.