Jacobus Fruytier College wint Hoge Veluwe Highland Games

Donderdag 03 mei 2012

HOENDERLOO - Op vrijdag 27 april jl. organiseerde Het Nationale Park De Hoge Veluwe in samenwerking met CIOS Arnhem (ROC Rijn en IJssel) de tweede editie van De Hoge Veluwe Highland Games voor middelbare scholieren uit het tweetalig onderwijs. Maar liefst 180 leerlingen streden met van inspanning vertrokken gezichten om de prijzen.

 

De leerlingen, de één nog fanatieker dan de ander, was er veel aan gelegen de scholenprijs, een heuse geweistang afkomstig van een hert van De Hoge Veluwe, te winnen. Enkele onderdelen: boomstamzagen, zwerfkeiwerpen en luiaard-dragen. Vooral het touwtrekken zorgde voor spannende duels, extra aangewakkerd door de aanmoedigingen van klasgenoten. Ook het zandzak-hoogwerpen bleek een favoriet onderdeel, zo ook bij docenten, waarvan er meerdere de verleiding niet konden weerstaan ook een poging te wagen. Winnaar van De Hoge Veluwe Highland Games werd het Jacobus Fruytier College uit Apeldoorn.

Met het evenement willen het Park en CIOS Arnhem de middelbare scholieren op een uitdagende en sportieve manier kennis laten maken met Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Door het succes is men zelfs voornemens het evenement uit te breiden en er een landelijke competitie van te maken. Organisator Saskia van Daalen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe: ‘We hebben het plan om in 2013 het evenement te organiseren in samenwerking met de andere nationale parken in het land. De landelijke finale wordt dan hier gehouden. Dit is zo’n leuk evenement, het zou zonde zijn als we dit alleen voor onszelf hielden.’