Op zoek naar sporen van het wild

Woensdag 18 april 2012

HOENDERLOO – Op vrijdag 27 april 2012 organiseert Het Nationale Park De Hoge Veluwe een speciale safari. Onder leiding van de boswachter gaan deelnemers op zoek naar sporen van het wild op De Hoge Veluwe.

 

Safari Wild sporen

Tijdens deze safari onder leiding van boswachter Henk Ruseler krijgen deelnemers tips om de komende maanden meer kans te maken op het zien van wild. De boswachter neemt de geïnteresseerden mee op een vier uur durende tocht. Tijdens deze tocht kan genoten worden van afwisselende landschappen en bestaat de kans om wild te zien. De deelnemers komen op plekken waar ze zonder de boswachter niet zouden komen. Uiteraard wordt er gezorgd voor een hapje en drankje onderweg. De Safari Wild sporen vindt plaats op vrijdag 27 april aanstaande van 13.30 – 17.30 uur. Deelname is alleen mogelijk na reservering, maar wees er snel bij, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De kosten voor deelname bedragen € 42 per persoon, dit is exclusief entree Park. De entree tot het Park bedraagt € 8,20 voor volwassen, € 4,10 voor kinderen 6 – 12 jaar en kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang tot het Park.

 

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland en voert een grotendeels (90%) subsidieonafhankelijke exploitatie. Het Park bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten. Samen met het Jachthuis Sint Hubertus, het natuurmuseum Museonder, het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke en (inter)nationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur. Het Park wordt jaarlijks bezocht door ruim 500.000 betalende bezoekers.