Herfst in NP De Hoge Veluwe

Vrijdag 23 september 2011

HOENDERLOO – Herfst in Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een bijzondere ervaring. Het groen aan de bomen maakt plaats voor een bont kleurenpalet. Paddenstoelen schieten uit de grond en vormen heksenkringen en rode hoedjes in het gras. Door de kalende bomen en struiken kan wild gezien worden. Ook in de herfstvakantie worden er weer  activiteiten georganiseerd in het Park. Jong en oud kan genieten van al het moois dat het Park biedt.

 

Herfstverrassingstocht

De natuurgids laat de deelnemers aan deze tocht bijzondere herfstverschijnselen zien, waaraan zij zelf vaak voorbij gaan. Niet alleen de prachtige vergezichten, maar ook de kleine details in de landschappen van het Park komen aan bod. De tocht wordt van 15 tot en met 30 oktober dagelijks gehouden van 13:00 tot 15:00 uur. De tocht start bij het Bezoekerscentrum en kost € 2,00 per persoon exclusief de entree tot het Park. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.hogeveluwe.nl

Fotopuzzeltocht

De jongste bezoekers kunnen van zondag 16 tot en met vrijdag 28 oktober deelnemen aan een mooie en spannende Fotopuzzeltocht door het Park. De activiteit heeft een vrije inloop van 12:00 tot 15:00 uur en start bij het Bezoekerscentrum. Alle goede oplossingen van de Fotopuzzeltocht worden beloond met een pannenkoek in Restaurant De Koperen Kop. Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldig toegangsbewijs voor het Park.

Zwerven door het bos en over de vlakte

De natuurgids neemt bezoekers mee op een zwerftocht door het bijzondere herfstlandschap van het Park. Ondanks het uitdunnende bladerdek is er nog genoeg te bewonderen aan de verschillende landschappen die het Park rijk is. Deelname aan de wandeling is gratis – exclusief entree Park - en vooraf aanmelden is niet nodig. De tocht wordt gehouden op zondag 2 oktober, 6, 13, 20 en 27 november. De wandeling start om 13.00 uur bij het Bezoekerscentrum en eindigt om 15:00 uur.

Kinderrondleiding Jachthuis Sint Hubertus

Verder organiseert het Park op 18 en 25 oktober kinderrondleidingen door het Jachthuis Sint Hubertus. Tijdens deze rondleidingen leren kinderen op een speelse manier de geschiedenis van het Jachthuis kennen. Er zijn per dag twee rondleidingen, de eerste vindt plaats van 13.30 – 14.15 uur en de tweede van 15.00 – 15.45 uur. Reserveren voor de kinderrondleidingen is noodzakelijk en kan via www.hogeveluwe.nl.

  

Praktische informatie

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is in oktober dagelijks geopend van 9.00 uur ’s ochtends tot 19.00 uur ’s avonds. In november is het Park geopend van 9.00 – 18.00 uur. Het Park is elke dag toegankelijk tot 1 uur voor sluitingstijd. Volwassenen betalen

€ 8 per persoon voor de entree tot het Park en kinderen van 6 tot en met 12 jaar € 4 per persoon.

 

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft niet voor niets de naam een museum van landschappen te zijn. Met ruim 40 kilometer fietspad en de 1700 unieke, gratis Witte Fietsen komt elke fietsliefhebber in het Park aan zijn trekken. Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland en voert een grotendeels (90%) subsidieonafhankelijke exploitatie. Het Park bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten. Samen met het Jachthuis Sint Hubertus, het natuurmuseum Museonder, het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke en (inter)nationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur. Het Park wordt jaarlijks bezocht door ruim 500.000 betalende bezoekers. Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en is onderscheiden met de Green Key.