Verkiezing Bos van het Jaar 2011

Dinsdag 14 juni 2011

Het Reformatorische Dagblad en PEFC (Programma for the Endorsment of Forest Certification) organiseren in het Internationaal Jaar van de Bossen de verkiezing Bos van het Jaar. Onder de vijftig bossen die zijn genomineerd voor deze verkiezing bevindt zich ook Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Tot 15 september aanstaande kunnen bezoekers op de website www.bosvanhetjaar.nl hun keuze uitbrengen op hun favoriete bos. Het Park is uiteraard vereerd met zijn nominatie voor Bos van het Jaar 2011 en wil daarom zijn bezoekers bekend maken met deze verkiezing. Wij hopen dat een ieder die Het Nationale Park De Hoge Veluwe een warm hart toe draagt een stem op het Park zal uitbrengen, want waar anders zijn in Nederland zulke prachtige gevarieerde bossen te vinden? De nominatie voor deze verkiezing is voor het Park een bevestiging dat zij door goed en actief beheer een aantrekkelijk bos heeft gecreëerd.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland en voert een grotendeels (90%) subsidieonafhankelijke exploitatie. Het Park bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten. Samen met het Jachthuis Sint Hubertus, het natuurmuseum Museonder, het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke en (inter)nationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur. Het Park wordt jaarlijks bezocht door ruim 500.000 betalende bezoekers.

Wilt u Het Nationale Park De Hoge Veluwe ook (eens) bezoeken? Dat kan 365 dagen per jaar, met gedurende de zomermaanden zeer ruime openingstijden. Kijk voor meer informatie over het Park op www.hogeveluwe.nl.

Wij rekenen op uw stem!