Een kijkje in de keuken van De Hoge Veluwe

Woensdag 09 februari 2011

HOENDERLOO – Op vrijdag 18 februari 2011 organiseert Het Nationale Park De Hoge Veluwe een speciale safari. Onder leiding van de boswachter wordt een ‘kijkje in de keuken van De Hoge Veluwe’ genomen. Deelnemers zullen tijdens deze safari alles te weten komen over het beheer van bossen in het Park.

 

Een kijkje in de keuken van De Hoge Veluwe: beheer van bossen

‘Een kijkje in de keuken van De Hoge Veluwe: beheer van bossen’ is de eerste in een reeks van drie safari’s over het natuurbeheer in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De boswachter zal de deelnemers tijdens deze safari alles vertellen over het beheer van bossen op De Hoge Veluwe. Later dit jaar staan de safari’s in het teken van de heide en zandverstuivingen in het Park en het beheer van fauna. Naast een schat aan informatie over het parkbeheer is het bovenal een tocht waarbij wordt genoten van prachtige landschappen en een hapje en een drankje onderweg. ‘Een kijkje in de keuken van De Hoge Veluwe: beheer van bossen’ vindt plaats op vrijdag 18 februari van 13.30 – 17.30 uur. Deelname is alleen mogelijk na reservering, maar wees er snel bij, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze safari. De kosten voor deelname bedragen € 50,- per persoon, dit inclusief entree tot het Park.

Winter in het Park

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is elke dag anders. Het Park biedt 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. In de winter is het zeker de moeite waard om het Park te bezoeken! De kale bomen en de rust zorgen voor een perfect plaatje en er worden diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Kijk op www.hogeveluwe.nl voor meer informatie over het Park en zijn activiteiten. Het Nationale Park De Hoge Veluwe is dagelijks geopend, dus ook in de voorjaarsvakantie.