Donateurs aan het woord

Jan Meijer is vlakbij Het Nationale Park De Hoge Veluwe geboren en komt vanuit zijn woonplaats Breda meermalen per jaar naar het Park.

‘Mijn liefde voor de natuur en Het Nationale Park De Hoge Veluwe is ontstaan in mijn kinderjaren. Ik bracht veel tijd in de Veluwse bossen door al speurend naar cantharellen, bosbessen en eikels. Tegenwoordig beleef ik de natuur het liefst op mijn racefiets. Met de wind door mijn haren geniet ik van het uitzicht. Door de bossen bij Schaarsbergen, de velden met bloeiende lupines tot aan de weidse uitzichten bij het Otterlose Zand. De diversiteit aan landschappen in het Park is overweldigend. Tijdens mijn fietstochten stap ik altijd even af bij het Deelense Was. Uitkijkend over het water kom ik tot rust en geniet ik van het prachtige uitzicht. Al lopend over de vlonder spot ik regelmatig dieren, waaronder een slang.

Nadat ik vele jaren jaarkaarthouder ben geweest, heb ik onlangs besloten om het Park te steunen met een periodieke schenking. Met mijn lidmaatschap van de Vriendenkring draag ik bij aan behoud van dit door mij geliefde natuurgebied, kan ik samen met vrienden het Park bezoeken en levert dit mij belastingvoordeel op.’

Wilt u het Park ook steunen? Kijk dan hier voor meer informatie.

Image

Jacques en Laura de Raad uit Bodegraven komen regelmatig per trein en fiets naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

‘In het Park zijn we steeds weer onder de indruk van de nalatenschap van Helene en Anton Kröller-Müller: een unieke combinatie van natuur, kunst en architectuur. Belangstelling voor de natuur zat er bij ons beiden al heel vroeg in. We genieten in het Park dan ook volop van de natuur, zoals van de schrale graslanden en stuifzanden, en de weidse uitzichten zonder horizonvervuiling. Het Park is een echt landschapsmonument, waar je – afhankelijk van het seizoen – ook altijd wel tegen bijzondere planten, vogels, paddenstoelen, vlinders etc. aanloopt.

Het is een hele bewuste keuze om De Hoge Veluwe met een periodieke schenking te steunen. De combinatie van natuur, kunst, cultuur en, niet te vergeten, educatie, maakt het Park in de ware zin des woords uniek. De financiële onafhankelijkheid van het Park maakt het ook mogelijk om het natuurgebied op onafhankelijke wijze te beheren met als doel de biodiversiteit te behouden en te versterken. Daar leveren wij met ons lidmaatschap van de Vriendenkring graag een bijdrage aan.’

Image

Menno Huizinga is geboren en getogen in Amsterdam verhuisde in 2020 naar Eerbeek. Sindsdien is hij als vrijwilliger lid van de Florawerkgroep van de Vereniging van Vrijwilligers van De Hoge Veluwe.

‘Ik heb van jongs af aan een grote passie voor natuur. Na een toevallige ontmoeting in Het Nationale Park De Hoge Veluwe ben ik als vrijwilliger actief geworden. Mijn favoriete plek is het Deelense Veld waar de zeldzame heidezegge en schorseneer te vinden zijn. In de lentezon een nieuwe groeiplaats van de bloeiende heidezegge ontdekken: dan maakt mijn hart een sprongetje. Hoe zeldzamer, hoe leuker!

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een schatkamer van bijzondere planten- en diersoorten. Ook geniet ik elke keer weer van de unieke afwisseling van bossen, vennen, vochtige heide en stuifzanden. Dit jaar ben ik lid geworden van een Vriendenkring om op die manier bij te dragen aan het behoud van de biodiversiteit in dit unieke natuurgebied vlakbij mijn woonplaats.’

Image