Kinderen

In het Park is elke dag van alles te beleven voor kinderen: speur naar herten, reeën, wilde zwijnen en moeflons, spring op een Witte Fiets, verken het bos, ren over het stuifzand en ontdek de wereld onder je voeten in het Museonder!

Spannende speurtochten

Je kunt het Park verkennen met één van de leuke en leerzame speurtochten, zoals de Moeffie Ontdekkingstocht. En wat dacht je van de Suske en Wiske Avonturentocht op de fiets? Volg de Knapzakroute met je zelfgemaakte knapzak. 

Alle speurtochten zijn verkrijgbaar bij de informatiebalie in het Museonder en bij de Parkwinkel in het centrum van het Park. Bekijk alle speurtochten onderaan de pagina.

Evenementen en safari’s

In het weekend en in de vakanties zijn er in het Park extra activiteiten, zoals nestkastjes maken, theatervoorstellingen, verhalenvertellers en kinderrondleidingen door Jachthuis Sint Hubertus. ‘s Zomers zijn er kindersafari's: ga met de boswachter op zoek naar wilde dieren en slaap 's nachts in de buitenlucht. Een onvergetelijke ervaring! Kijk in de agenda wat er vandaag allemaal te doen is.

Bekijk alle activiteiten in het Park

Bijzonder kinderfeestje

Ben je op zoek naar een bijzondere plek voor je kinderfeestje? Vier je verjaardag dan in Het Nationale Park De Hoge Veluwe! Ga met je knapzak op avontuur, vang waterbeestjes in je schepnet, of speur naar wilde dieren onder begeleiding van een ervaren natuurgids. Geniet na afloop met je vriendjes en vriendinnetjes van een heerlijke pannenkoek of frietjes.

Speeltuin

In het centrum van het Park, naast het Park Paviljoen, ligt een grote speeltuin voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn onder andere schommels, een touwenparcours en allerlei klimtoestellen. Hier kun je je urenlang vermaken! Als je moe wordt, kun je bij het nabij gelegen Park Paviljoen een ijsje eten of wat drinken. En daarna lekker weer door!

Kamperen

Nog veel leuker dan één dagje Hoge Veluwe, is om ook te blijven slapen! Dat kan op de natuurcamping in het Park (vlak bij ingang Hoenderloo). Op de camping is ook een speeltuin, zodat je tot 's avonds lekker kunt buitenspelen. Als je 's nachts in je tentje ligt en heel goed luistert, kun je zelfs nog dieren horen. 

Excursies en schoolreisjes

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is samen met het Kröller-Müller Museum de ideale bestemming voor een excursie of schoolreisje. Zo maken leerlingen kennis met de unieke combinatie van natuur en landschap, kunst en architectuur, en historische verhalen.

Online tickets voor het Park bestellen

Lees hieronder meer over de kinderactiviteiten in het Park: