De Jachthuis Struinexcursie

Praktische informatie

Data: 14 januari, 11 februari, 14 april, 12 mei, 14 juli, 11 augustus, 8 september, 13 oktober, 10 november & 8 december 2024
Locatie: start bij het Museonder
Tijdstip: 13:30 tot 16:30 uur
Prijs: € 10,50 (inclusief drankje in de Theekoepel, exclusief entree Park) Reserveren is verplicht. U vindt dit arrangement onder het kopje activiteiten.
Let op: In verband met de kans om wild te zien is het bij deze excursie niet toegestaan om een hond mee te nemen

Bij deze excursie wordt er van het wandelpad afgeweken en loopt u soms door het hoge gras. In verband met de kans op tekenbeten adviseren wij een lange broek te dragen en een trui of t-shirt met lange mouwen. 

Wandel- en/of Fietsexcursies

Ontdek de verrassende landschappen tussen het centrum en Jachthuis Sint Hubertus tijdens deze gecombineerde fiets- en wandeltocht.

Vanaf het Museonder vertrekt u met de natuurgids per Witte Fiets richting Jachthuis Sint Hubertus. De parkachtige inrichting van de tuinen, bossen en vijvers werd door Berlage ontworpen om volledig aan te sluiten op de beleving van het Jachthuis. 

In de Theekoepel van het Jachthuis wordt u voorzien van een koffie of thee of een ander drankje. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht op het Jachthuis, de vijvers en de verscholen gelegen meditatietuin. Vanaf het Jachthuis gaat u te voet terug waarbij u meermaals het gebaande pad verlaat. De in cultuur gebrachte omgeving rondom het Jachthuis gaat richting het centrum over in nattere natuur die voor een deel ontwikkeld wordt als zogeheten paludicultuur. Hier leiden natte omstandigheden en geselecteerde aanplant van waterminnende boomsoorten tot het ontstaan van een vochtig ecosysteem en een grotere biodiversiteit.
Dit deel van het Park bevat veel oude beuken- en eikenlanen waar oudere bomen met verminderde conditie volop ruimte bieden aan nestelende vogels, eekhoorns en marters. 

Kijk in de praktische informatie op welke data deze activiteit wordt georganiseerd. Klik op de onderstaande button en selecteer de gewenste datum in de agenda om deze activiteit te boeken. U vindt deze activiteit onder het kopje activiteiten.