Groepen

Het kan natuurlijk zijn dat u het Park niet alleen of met uw gezin wilt bezoeken, maar met een grotere groep. Bijvoorbeeld met de familie, een vereniging of met uw bedrijf.

Alles wat u in het Park kunt doen, kunt u natuurlijk ook met een groep doen. Wel zo gezellig! Een uitstapje naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe kunt u zelf organiseren, of u kunt kiezen voor een van de mogelijkheden die wij u bieden, bijvoorbeeld een arrangement met lunch of georganiseerde activiteit.

bekijk de mogelijkheden voor gezelschappen

In het Park staan bij de ingangen en in het centrum Witte Fietsen die u gratis mag gebruiken. Verder zijn er speciale fietsen te huur (bijvoorbeeld tandems, rolstoelfietsen, bakfietsen). Wandelen of fietsen kunt u prima doen op eigen gelegenheid. Er zijn tal van fiets- en wandelroutes te koop in het Park Paviljoen of Museonder en er is een gedetailleerde plattegrond van het Park te koop bij de ingang.

Op pad met de natuurgids

Voor georganiseerde tochten met een natuurgids kunt u het beste onze agenda raadplegen. U kunt ook met uw eigen groep op pad met een natuurgids (wandelen of fietsen). Er geldt een minimum van 4 personen en een maximum van 16 personen per gids. Te fiets is het maximum aantal personen 12. De kosten bedragen € 75,- per gids (excl. entree Park) voor een excursie van ongeveer twee uur. Interesse? Om een afspraak te maken, vragen wij u het aanvraagformulier in te vullen en te sturen naar reserveringen@hogeveluwe.nl. De aanvraag dient u minimaal 3 weken voor de datum van uw bezoek in te dienen.

Aanvraagformulier natuurgids

Jachthuis Sint Hubertus bezoeken

Bezoek het Jachthuis Sint Hubertus. Architect H.P. Berlage ontwierp het Jachthuis, het interieur en de omgeving. In het Jachthuis worden rondleidingen verzorgd door de belangrijkste vertrekken. De rondleidingen duren 45 minuten. Groepsgrootte maximaal 15 personen per rondleiding. U kunt via onze ticketspagina kaartjes reserveren. Ook kunt u op de dag zelf, indien voorradig, kaartjes kopen bij de entree van het Park, het Museonder of de Theekoepel.

Museonder

Bezoek het Museonder op eigen gelegenheid, met de mogelijkheid om het klaslokaal te reserveren en daar een film te bekijken. U kunt het klaslokaal reserveren via reserveringen@hogeveluwe.nl

Workshop Landart

Kunst maken in natuur van natuur onder begeleiding van een beeldend kunstenaar. Maximaal 20 personen per groep, kosten € 250,- (excl. entree Park).

Kröller-Müller Museum

Bezoek het Kröller-Müller Museum op eigen gelegenheid of met een rondleider. Het museum biedt rondleidingen aan door de collectie en door de beeldentuin. Meer informatie vindt u hier: https://krollermuller.nl/audiotour-en-rondleidingen.

Eten en drinken

In het centrum van het Park ligt het Park Paviljoen, met het Parkrestaurant. Het restaurant is dagelijks geopend en het heeft een ruim terras. Voor het reserveren van een lunch of diner kunt u bellen met 055-8330833.

Voorbeelden van een dagprogramma

Voorbeeld 1: Aankomst in de ochtend, met een Witte Fiets naar het Kröller-Müller Museum, rondleiding met gids in het Kröller-Müller Museum, lunch in het Park Paviljoen, wandeling al dan niet met een gids en afsluiten met een borrel in het Park Paviljoen.
Voorbeeld 2: Aankomst in de ochtend, met een Witte Fiets naar het centrum, wandeling al dan niet met gids of bezoek aan het Museonder, lunch in het Park Paviljoen of een picknick. Met de Witte Fiets naar Jachthuis Sint Hubertus, kop koffie in de Theekoepel, rondleiding door het Jachthuis, op de fiets terug naar het centrum, afsluiten met een borrel in het Park Paviljoen.

Vragen? Neemt u dan contact op met onze afdeling reserveringen via 055-8330833 (bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur) of reserveringen@hogeveluwe.nl. U zult zien dat bijna alles mogelijk is!