Hoge Veluwe Wilde Weken

Praktische informatie:

Data: dagelijks van 16 t/m 31 oktober 2021
Tijd: 12 tot 17 uur
Locatie: Diverse locaties
Prijs: verschilt per activiteit (excl. entree Park)

Familie Kinderen Schoolvakantie

Kom in de herfstvakantie naar de Wilde Weken op De Hoge Veluwe! Deze weken staan volledig in het teken van wild en actief bezig zijn in de natuur. Geniet van wild eten uit eigen Park met bijpassende wijnen, ga op pad met een natuurgids en leer van alles over paddenstoelen of speur met de kinderen naar sporen, dieren en planten. 

Tijdens de Wilde Weken zijn er leuke activiteiten voor jong en oud. Het is voor de meeste activiteiten nodig om u van tevoren in te schrijven.

Activiteiten en workshops

Paddenstoelenexcursie
Op 19 en 26 oktober kunt u deelnemen aan een paddenstoelenexcursie. Onze natuurgids neemt u mee naar de beste vindplaatsen en leert u alles over de verschillende schimmels en hun rol in het ecosysteem.

Wild, wijn en wandelen
Met het wild, wijn en wandelen-arrangement kunt u na een mooie wandeling genieten van heerlijke wijnen en lekker wilde hapjes uit het Park. De route heeft een lengte van ongeveer vier km, waarbij u na een informatieve wandeling verwend wordt met een wild- en wijnproeverij in het Park Paviljoen. Deelname kost € 15,00 en meer informatie vindt u terug bij de activiteit.

Hoge Veluwe in je broekzak
Op welk wild dier lijk je? Wat hoor je als je muisstil bent? Hoeveel kleuren ontdek je in het bos? En hoe ziet de pootafdruk van een uil eruit? Kinderen ontdekken het in De Hoge Veluwe in je broekzak; een boekje vol weetjes en doe-opdrachten. Ideaal voor in de herfstvakantie! De Hoge Veluwe in je broekzak is een programma dat voor basisscholen en haar leerlingen is ontwikkeld maar is ook heel leuk om zelf te doen; daarom is het boekje te koop in het Museonder voor iedereen van 10-100 jaar die meer over De Hoge Veluwe te weten willen komen.

Wildlunch 4-gangen menu
Kom op één van de zondagen in oktober, november en december genieten van een heerlijke lunch met prachtige ingrediënten uit het Park. Het wild, dat centraal staat in het menu, wordt hierbij vergezeld door groenten en kruiden uit onze eigen moestuin. Inschrijven voor de € 32,50 kostende lunch kan hier.  

Een echte speurtocht
Bij een echte speurtocht gaan kinderen zelf op zoek naar sporen, dieren en planten in het Park. Kijk hier wanneer er meegedaan kan worden aan de speurtocht, inschrijven is niet nodig en de activiteit is gratis. 

Wildexcursie
Beleef het Park van haar meest wilde kant tijdens de wildexcursie op de woensdag en weekenddagen. Onze natuurgids neemt u mee voor een korte excursie van anderhalf uur waarbij u samen op zoek gaat naar (sporen van) wild. Tickets kosten € 3,00 en zijn te hier boeken.

Datum:

  • Van woensdag 27 oktober t/m zondag 31 oktober 2021
U hoeft niet te reserveren voor deze activiteit