Hoge Veluwe Wilde Weken

Praktische informatie:

Data: dagelijks van 19 oktober t/m 3 november 2024
Tijd: de tijden verschillen, kijk bij de diverse activiteiten
Locatie: diverse locaties
Prijs: verschilt per activiteit (excl. entree Park)

Evenementen

Kom in de herfstvakantie naar de Wilde Weken op De Hoge Veluwe! Deze weken staan volledig in het teken van wild en actief bezig zijn in de natuur. Geniet van wild eten uit eigen Park met bijpassende wijnen, ga op pad met een natuurgids en leer van alles over paddenstoelen of speur met de kinderen naar sporen, dieren en planten. 

Tijdens de Wilde Weken zijn er leuke activiteiten voor jong en oud. Het is voor de meeste activiteiten nodig om u van tevoren in te schrijven.

Activiteiten en workshops

Paddenstoelenexcursie
Op 5, 13, 19 en 26 oktober kunt u deelnemen aan een paddenstoelenexcursie. Onze natuurgids neemt u mee naar de beste vindplaatsen en leert u alles over de verschillende schimmels en hun rol in het ecosysteem.

Wild, wijn en wandelen
Met het wild, wijn en wandelen-arrangement op de weekenddagen tussen 19 oktober en 3 november kunt u na een mooie wandeling genieten van heerlijke wijnen en lekker wilde hapjes uit het Park. De route heeft een lengte van ongeveer vier km, waarbij u na een informatieve wandeling verwend wordt met een wild- en wijnproeverij in het Park Paviljoen. Deelname kost € 29,50 en meer informatie vindt u terug bij de activiteit.

Open NK Culinair Wild BBQ
Op 19 oktober van 10.00 tot 17.00 uur organiseren we het Open NK Culinair Wild BBQ, waarin de beste BBQ-teams uit het binnen-en buitenland het tegen elkaar opnemen. Kijk wie het beste kan barbecueën en doe inspiratie op voor een BBQ thuis.

Workshop Herfstfotografie
Op zaterdag 26 oktober kunt u deelnemen aan de Workshop Herfstfotografie. Tijdens de workshop leert u meer over hoe u typische herfstonderwerpen zoals paddenstoelen en herfstlandschappen het beste op de foto kunt zetten. 

Hoge Veluwe in je broekzak
Op welk wild dier lijk je? Wat hoor je als je muisstil bent? Hoeveel kleuren ontdek je in het bos? En hoe ziet de pootafdruk van een uil eruit? Kinderen ontdekken het in De Hoge Veluwe in je broekzak; een boekje vol weetjes en doe-opdrachten. Ideaal voor in de herfstvakantie! De Hoge Veluwe in je broekzak is een programma dat voor basisscholen en haar leerlingen is ontwikkeld maar is ook heel leuk om zelf te doen; daarom is het boekje te koop in het Museonder voor iedereen van 10-100 jaar die meer over De Hoge Veluwe te weten wil komen.

Huifkartocht door het Park
Vanuit een huifkar beleef je het Park op een unieke manier. De indrukwekkende paarden kunnen een kar vol met wel 20 mensen trekken en de koetsier weet alles over wat je tijdens de rit tegen kunt komen. Kijk hier voor meer informatie over de rit op zaterdag 19 oktober.

Jachthuis Kinderrondleiding
Jachthuis Sint Hubertus werd ruim 100 jaar geleden gebouwd als buitenverblijf voor één van de rijkste families van het land op dat moment. Alles in, aan en rondom het huis is modern en luxe, voor die tijd althans.Tijdens deze speciale rondleiding op 29 oktober komt de geschiedenis tot leven wanneer je ineens oog in oog staat met de butler van destijds!

Wild Lunch 4-gangen menu
Kom op één van de weekenddagen in oktober t/m maart genieten van een heerlijke lunch met prachtige ingrediënten uit het Park. Het wild, dat centraal staat in het menu, wordt hierbij vergezeld door groenten en kruiden uit onze eigen moestuin. Inschrijven voor de € 37,50 kostende lunch kan hier.

Struinen vanaf Schaarsbergen
Op 27 oktober wordt een verrassende struintocht aangeboden in het afwisselende zuidelijke deel van het Park. Tijdens deze tocht neemt de natuurgids je mee buiten de paden in een gebied met een bijzonder verleden. Kijk hier voor meer informatie.

Hoge Veluwe Doeboek
Ons prachtige Doeboek is een superleuk geschenk voor het hele gezin. Naast veel informatie over het Park staat hij vol opdrachten waarmee je een hele dag onder de pannen bent; ideaal voor tijdens de herfstvakantie! Het Doeboek koop je in de Parkwinkel in het Park Paviljoen.  

Dag van de Jager
In samenwerking met de Jagersvereniging organiseren we op zaterdag 12 oktober de Dag van de Jager. Ontdek wat een jager doet, ziet en weet en kom erachter waar de kansen liggen voor een gezonde balans in de Nederlandse natuur. Ga in gesprek met verenigingen, belangenclubs en jagers of ontdek meer tijdens een speurtocht, een demonstratie of een rondleiding met een faunabeheerder.

Herfstspeurtocht
Bij de kinderactiviteit herfstspeurtocht gaan kinderen op pad in de natuur met leuke opdrachten van de natuurgidsen. Deze herfstvakantie ga je samen op zoek naar paddenstoelen, waar je alles over leert. Kijk hier wanneer er meegedaan kan worden aan de speurtocht, inschrijven is niet nodig en de activiteit is gratis.

Wildexcursie
Beleef het Park van haar meest wilde kant tijdens de wildexcursie op de woensdag en weekenddagen; leuk voor het hele gezin. Onze natuurgids neemt je mee voor een korte excursie van anderhalf uur waarbij samen wordt gezocht naar (sporen van) wild. Tickets zijn hier te boeken.

Kijk in de praktische informatie op welke data deze activiteit plaats vindt.