Kerstsfeer in het Park

Donderdag 01 december 2022

Tijdens de donkere dagen is De Hoge Veluwe feestelijk verlicht! Naast de prachtige combinatie van landschappen en kunst en architectuur kunt u deze maand genieten van diverse sfeervolle activiteiten. Bekijk de gedekte tafel en de kerstversiering in het Jachthuis tijdens een rondleiding of themarondleiding door dit bijzondere gebouw of bekijk het verlichte Jachthuis van buiten. Ook het centrum is feestelijk versierd.

Vijfgangen kerstlunch

Geniet op 25 of 26 december samen met familie en/of vrienden van een uitgebreide vijfgangen verrassingslunch in het Parkrestaurant. Van 13.00 tot 16.00 uur krijgt u vijf mooie gerechten aan tafel geserveerd die passen bij de tijd van het jaar. Frisse krachtige smaken zullen de boventoon voeren en uiteraard wordt gebruik gemaakt van al het moois wat ons park en deze regio te bieden heeft. 

Meer informatie en reserveren

Winterterras

Van 1 december tot 6 januari kunt u genieten van van glühwein, chocolademelk en winterse lekkernijen zoals braadworst en oliebollen bij het Winterterras bij het Park Paviljoen. Het Winterterras is geopend tijdens de kerstvakantie en in de weekenden tussen 1 december en 6 januari. Reserveren is niet nodig.

Kerstsfeerwandeling

Gedurende de kerstvakantie wordt er bijna elke dag een heerlijke kerstsfeerwandeling georganiseerd, onder begeleiding van een Natuurgids. Deze wandeling is een echte aanrader om helemaal in de kerststemming te komen. Geniet van de mysterieuze sfeer die het Park in de winter uitstraalt terwijl de nevels over de velden trekken en het speciale licht en de kale bomen u in de juiste stemming brengen. 

Meer informatie en reserveren

Het verlichte Jachthuis

In de donkere dagen rondom de kerst ontsteken we alle lichten in en rondom Jachthuis Sint Hubertus. Ontdek in de avondschemering tussen 16:30 en 17:30 uur de warmte van dit iconische monument. Vanuit alle hoeken heeft het kunstwerk van Berlage iets unieks; dit wordt door het warme licht nog meer benadrukt. Reserveren is niet nodig. Bekijk via de onderstaande knop meer informatie en alle data.

Meer informatie en data

Uilenballen pluizen

Kom in de kerstvakantie uilenballen pluizen en een speurtocht maken in het Park en leer alles over uilen en waarom het geen gewone roofvogels zijn. Onze natuurgidsen hebben heel veel uilenballen verzameld die je helpen ontdekken wat de uilen allemaal gegeten hebben. Dat doe je door je uilenbal zelf uit te pluizen!

Meer informatie en data