Een nacht op De Hoge Veluwe is te mooi om te slapen

Dinsdag 28 juni 2011

HOENDERLOO - Wild spotten, slapen onder de sterrenhemel en een prachtige ochtend meemaken als het Park ontwaakt. Dit zijn enkele ingrediënten van de Nachtsafari die gehouden wordt op vrijdag 8 juli en vrijdag 5 augustus 2011 in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Boswachter Henk Ruseler leidt de deelnemers naar de mooiste plekken van het Park.

 

Onvergetelijk

Het is een onvergetelijke ervaring om het Park in de nachtelijke uren te ontdekken en in alle vroegte te zien ontwaken. “Eigenlijk is een nacht op De Hoge Veluwe te mooi om te gaan slapen,” zegt Ruseler. “Er is zoveel te zien en te horen ’s nachts. Schaduwen, concerten van rugstreeppadden en het geruis van dieren in de bossen. Dat moet je meemaken.” Na het inrichten van het kamp in het leefgebied van wilde zwijnen, edelherten en reeën, begint de nachtelijke tocht door de bossen. Henk Ruseler laat de deelnemers de mooiste plekjes van het Park zien. Bij terugkomst kan onder de sterrenhemel geslapen worden. Uiteraard heeft het kamp ook een tent. Na een korte nacht staan de deelnemers samen met de dieren van het Park op en maken ze een ochtendwandeling nog voor de eerste zonnestralen.

Kindersafari

Voor kinderen van 8 t/m 11 jaar is er ook een safari, namelijk de Kindersafari. De Kindersafari heeft ongeveer dezelfde inhoud als de Nachtsafari. De kinderen gaan op ontdekkingstocht samen met boswachter Henk Ruseler, die de kinderen alles over het bos en zijn bewoners leert. De kosten voor de Kindersafari bedragen € 37,50 per persoon, dit is inclusief entree Park. Dit jaar vindt de Kindersafari plaats op 19, 21 en 22 juli en op 8, 9, 11, 12, 16, 18 en 19 augustus. De kinderen worden om 18:00 uur verwacht op de parkeerplaats bij Ingang Hoenderloo, waar ze worden opgewacht door boswachter Henk Ruseler en zijn assistenten. De boswachter verzorgt deze avond geen maaltijd, maar maakt wel wat lekkers bij het kampvuur. De kinderen kunnen de volgende dag om 10:00 op dezelfde plek worden opgehaald. Ouders of verzorgers kunnen eventueel overnachten op de natuurcamping in het Park, nabij Ingang Hoenderloo. Reserveren voor de Kindersafari is noodzakelijk en kan online via www.hogeveluwe.nl. 

Praktische informatie

De Nachtsafari start op vrijdag 8 juli en op vrijdag 5 augustus om 18.00 uur bij de entree van het Park in Hoenderloo op Houtkampweg 13. Vanaf daar vertrekken de deelnemers te voet naar het kamp. De volgende dag wordt het kamp opgebroken en om 10.00 uur gaat iedereen weer terug naar het leven van alledag. De kosten voor de Nachtsafari bedragen € 95 per persoon. Dit is inclusief entree Park, catering en tent. Deelname is alleen mogelijk na reservering via www.hogeveluwe.nl, maar wees er snel bij, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze safari’s.