Weekend van het Paard

Praktische informatie

Datum: zaterdag 1 en zondag 2 juli 2023
Tijdstip: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Evenemententerrein (in het centrum van het Park)
Prijs: gratis (excl. entree Park)

Evenementen

De Hoge Veluwe is dé plek voor het Weekend van het Paard. Een evenement voor iedereen die van paarden en natuur houdt! Op het evenemententerrein in het centrumgebied van het Park kunnen paardenliefhebbers beide dagen genieten van een afwisselend programma.

Wat is er te doen?
Er zijn demonstraties van onder andere Amable vrijheidsdressuur, Jesse Drent (inclusief meet&greet!), Friezencaroussel Phaidra, eventing met Hanneke Held, voltige door Shetlandponystal het Zesspan, een politiepaardendemo, het trompetterkorps van Stal Mansour, een slipjachtdemonstratie met jachthoornblazers én honden door de Veluwe Hunt en uiteraard Wouter Hazeleger met zijn indrukwekkende zesspan Shires. Houd voor het volledige programma deze pagina in de gaten!

Kinderen komen lekker knutselen bij de knutselbus en kunnen een ritje op een pony maken bij de minimanege. Verder zijn er gezellige stands en kun je wat lekkers te eten en te drinken kopen.

Buitenrit met gids
Er is geen mooiere manier om het Park te ontdekken dan vanaf de rug van je eigen paard. Tijdens het Weekend van het Paard bieden we beide dagen begeleide buitenritten aan met ervaren gidsen van Stal Mansour. De gidsen van Stal Mansour kennen het Park goed en nemen je mee naar de mooiste plekken tijdens deze twee uur durende buitenrit. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op deze pagina:

Buitenrit met gids

Ruiters en menners hebben tijdens het Weekend van het Paard gratis toegang tot het Park. Kom genieten van de fijne ruiterpaden door de mooiste landschappen!

Het Park en het paard
Al sinds zijn oprichting is het Park nauw verbonden met het paard. Stichters Anton en Helene Kröller-Müller gingen graag te paard voor een buitenrit over hun Park, alleen of met gasten. De huidige directeur van het Park zet deze traditie met enige regelmaat voort met Parkrelaties. Ook worden er jaarlijks twee besloten meutejachten gehouden, waarbij met bloedhonden wordt gejaagd op een loper. Het Park heeft uitgebreide ruiterroutes en routekaartjes voor ruiters zijn gratis verkrijgbaar bij de ingangen. Er zijn verschillende aanbindplaatsen met waterpunten in het Park, waar ruiters en hun paarden even kunnen rusten.

Kijk in de praktische informatie op welke data deze activiteit wordt georganiseerd. Klik op de onderstaande button om een entreeticket voor het Park te kopen.