Kinderbronstexcursie

Praktische informatie

Data: alle zaterdagen en woensdagen in september: 4, 7, 11, 14, 18, 21, 25, 28 september 2024
Tijdstip: 16.00 - 17.30 uur 
Start: start bij het Museonder
Prijs: € 6,00 per volwassene en € 3,00 per kind (excl. entree Park)
Reserveren is verplicht.
Let op: In verband met de kans om wild te zien is het bij deze excursie niet toegestaan om een hond mee te nemen
Vanaf de ingangen is het met de auto nog ongeveer 15 minuten rijden naar het centrum waar het Museonder zich bevindt. 
Tip: neem een verrekijker mee

Kinderen

De maand september staat in Het Nationale Park De Hoge Veluwe geheel in het teken van de bronst (paartijd) van de edelherten. In deze tijd strijden de herten om de hinden. Dit doen zij door de hinden te imponeren met onder andere het burlen (bronstroep). Dit machtige geluid is in de avond op veel plaatsen te horen.

Tijdens deze excursie gaan kinderen samen met een natuurgids op zoek naar de bronstige herten. Let op: vanaf de ingangen is het met de auto nog ongeveer 15 minuten rijden naar het centrum waar het Museonder zich bevindt. 

Om de bronst ongestoord te laten verlopen, zijn er in de maand september extra rustgebieden ingesteld voor het wild. Hierdoor zijn enkele wandel- en ruiterroutes niet bereikbaar of toegankelijk. Bekijk het overzicht hier

Vanwege de enorme belangstelling zijn begeleide bronstexcursies vaak snel volgeboekt. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het schouwspel van de bronst aan je voorbij gaat, het Park is gewoon geopend voor bezoek. Kijk op deze kaart voor de publiekstoegankelijke wildobservatieplekken. Op deze locaties is de kans op het zien van burlende herten het grootst. 

Kijk in de praktische informatie op welke data deze activiteit wordt georganiseerd. Klik op de onderstaande button en selecteer de gewenste datum in de agenda om deze activiteit te boeken.