Jachthuis Sint Hubertus - Themarondleiding: Een totaalkunstwerk van H.P. Berlage

Praktische informatie:

Duur: 75 minuten
Prijs: € 9,00 incl. een kop koffie of thee bij de Theekoepel (zie openingstijden) na afloop, excl. entree Park.
Data: 1 november 2022 t/m 31 maart 2023
Dinsdag t/m vrijdag om 12.30 en 14.30 uur
Zaterdag, zondag en tijdens de dagen van de kerst- en krokusvakantie om 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur

Het is niet mogelijk om deel te nemen aan deze rondleiding wanneer u gebruik maakt van een rolstoel, slecht ter been bent of gebruik maakt van een rollator. Dit is vanwege de trappen die beklommen worden tijdens de rondleiding. De reguliere rondleiding is wel rolstoeltoegankelijk. De maximale groepsgrootte is 8 personen.

Reserveren is verplicht. Let op: de Themarondleiding staat onder het kopje 'arrangementen' in de ticketshop.

Jachthuis Sint Hubertus

In 1910 rijpt bij Helene Kröller-Müller het idee tot het oprichten van een monument van kunst en architectuur. Volgens haar kan door de beeldende kunst en architectuur orde en evenwicht worden geschapen in de natuur, die symbool stond voor chaos.

In 1913 treedt architect H. P. Berlage in dienst van de familie Kröller-Müller, voor wie hij in 1914 start met het ontwerp van wat later Jachthuis Sint Hubertus zou worden. Anders dan zijn eerdere ontwerpen werd het Jachthuis een Gesamtkunstwerk, dat van koffiekopje tot oprijlaan met dezelfde visie werd ontworpen.

Tijdens deze rondleiding wijst de gids u op de elementen die dit totaalkunstwerk zo bijzonder maken. Niet alleen bezoekt u enkele vertrekken die in de reguliere rondleiding ook worden aangedaan, zoals de hal en de eetkamer. Ook neemt u een exclusief kijkje in de linnenkamer en de tribuneachtige biljartkamer, die vanaf de tweede verdieping uitzicht biedt op de binnenplaats. Daarnaast neemt de rondleider u mee de kelder in waar een kleine expositie over het ontwerp van het totaalkunstwerk en de gebruikte bouwmaterialen is ingericht. 

Kijk in de praktische informatie op welke dagen deze activiteit geboekt kan worden. Klik vervolgens op tickets en selecteer de juiste datum. U vindt dit arrangement onder het kopje 'arrangementen'.