Hoge Veluwe Wandeldag

Praktische informatie

Datum: zaterdag 7 oktober 2023
Tijdstip: afhankelijk van de gekozen wandeling
Start: Evenemententerrein (centrum van het Park)
Prijs: deelname is gratis (excl. entree Park) 

Sportief

Op zaterdag 7 oktober 2023 staat wandelen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe centraal. Dit is alweer het 18e jaar dat de Wandeldag plaatsvindt.

Afwisselende routes van 1, 5, 11, 15 en 22 kilometer laten de wandelaars genieten van de uitgestrekte natuur van het Park. De routes van 1 en 5 kilometer zijn goed toegankelijk voor gezinnen met kinderen en mindervaliden, tevens zijn alle routes geschikt voor nordic- en powerwalkers. Langs de routes staan natuurgidsen die graag vertellen over het veelzijdige landschap met haar bijzondere zandverstuivingen, uitgestrekte bossen en glooiende heidevelden.

Deelname aan de Wandeldag is gratis, wel dient de reguliere entree voor het Park betaald te worden. Inschrijven kan vooraf via deze website of op de dag zelf. Het Park is op 7 oktober vanaf 9.00 uur geopend.

Vanaf medio juni is het mogelijk om u in te schrijven voor de wandeldag.

Starttijden:

  • 22 km                   tussen 9.30 – 10.00 uur
  • 15 km                   tussen 9.30 – 11.00 uur
  • 11 km                   tussen 10.00 – 12.00 uur
  • 5 km                     tussen 10.30 – 13.00 uur
  • 1 km                     tussen 10.30 – 14.00 uur

Alle wandelingen starten vanaf het Evenemententerrein in het centrum van het Park.

Veelgestelde vragen Wandeldag

De Belevingsroute

De Hoge Veluwe Wandeldag is toegankelijk en leuk voor iedereen. Sinds 2013 is er een speciale route van ruim 1 km uitgezet voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of visuele beperking. Deze route gaat over verharde paden, is niet te lang en is speciaal afgestemd op mensen met een beperking. Het is een prachtige tocht om in familieverband aan deel te nemen. 

We nodigen iedereen van harte uit om deel te nemen aan De Hoge Veluwe Wandeldag!

LOWA Experience Trailer

Dit jaar maak je tijdens de Wandeldag kans op een gratis paar LOWA wandelschoenen én kun je LOWA wandelschoenen testen. Hoe het werkt? Kom op 7 oktober naar de LOWA Experience trailer op het evenemententerrein, test tijdens het wandelen een paar schoenen en lever ze daarna weer in. Vul het actieformulier in en wie weet win jij wel hele mooie nieuwe schoenen!

Kijk in de praktische informatie op welke datum deze activiteit wordt georganiseerd. Klik op de onderstaande button om een entreeticket voor het Park te kopen.