Winterconcert: ‘Winterreise’ door bariton Michael Wilmering

Praktische informatie

Datum: 16 december 2023
Tijdstip: 14.30 - 16.00 uur 
Locatie: Park Paviljoen (centrum van het Park)
Prijs: 6 t/m 12 jaar € 5,00 en volwassenen € 10,00 per persoon (excl. entree Park)  
 
Reserveren is verplicht.

Muziek

Geniet van Schuberts meesterwerk 'Winterreise', gezongen door bariton Michael Wilmering.

De Nederlandse bariton Michael Wilmering zingt de bekende muziek ‘Winterreise’ van componist Franz Schubert. Hij wordt begeleid door pianist Daan Boertien.

‘Winterreise’ gaat over een man die is afgewezen door zijn geliefde en vervolgens besloten heeft om op reis te gaan. De liederen beschrijven zijn reis door een kaal en verlaten winterlandschap, dat de eenzaamheid van de reiziger reflecteert. De liederencyclus bestaat eigenlijk uit twee helften. In het eerste lied, ‘Gute Nacht’ neemt de hoofdpersoon afscheid van zijn geliefde en besluit hij om te vertrekken. Uit de rest van de cyclus blijkt dat er geen terugkeer meer mogelijk is.

“De muziek komt naarmate de cyclus vordert heel direct binnen. Je voelt dat de hoofdpersoon een pad ingeslagen heeft, waarvan hij niet meer terug zal keren.” vertellen de musici.

Bariton Michael Wilmering is een graag geziene gast bij zowel De Nationale Opera als Opera Zuid, en zingt daarnaast in steden als Parijs, Ravenna, Rijeka, Stuttgart en Luxemburg. Op het Internationaal Vocalisten Concours won hij met pianist Javier Rameix de juniorprijs, de persprijs en de IVC-Prijs in categorie Liedduo. Op zijn repertoire staan rollen als Papageno in Die Zauberflöte, Ramiro in L’heure espagnole en Junior in Leonard Bernsteins A Quiet Place. Naast repertoirerollen, zingt hij graag in nieuwe composities. Ook creëerde hij samen met choreograaf Peter Leung en regisseur Monique Wagemakers zijn zelfbedachte voorstelling Grenze(n)loos met de uit Syrië gevluchte danser Ahmad Joudeh en Japanse pianiste Kanako Inoue. In 2019 ontving hij een Award van de Operadagen Rotterdam voor deze creatie. In 2022 was hij bij De Nationale Opera te zien in Denis & Katya, als Fürst Ottokar + Kilian in Der Freischütz en als Le Dancaïre in Carmen.

Deze winterconcertenreeks wordt medemogelijk gemaakt door Dr. Hendrik Muller's Vaderlandsch Fonds en M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting.

Klik op de onderstaande button om een entreeticket voor het Park en een kaartje voor het concert te kopen.