Theater de Plaats: Waar ik mijn hart aan ophang

Praktische informatie

Datum: 15 t/m 19 juni & 22 t/m 26 juni 2022
Locatie: Jachthuis Sint Hubertus
Duur: 45 minuten
Prijs
Tickets worden verkocht via de website van Muziektheater de Plaats 

Muziek

“Vandaag zijn we op deze bijzondere plek samengekomen, een plek die bijna op knappen staat van geschiedenis, en dit jaar 101 jaar bestaat; het Jachthuis Sint Hubertus. Hier heeft Helene vanuit haar werkkamer over de vijver gestaard, kijkend naar al wat ze heeft gebouwd, en al wat ze heeft verloren, tussen de dag dat ze geboren werd, en de dag dat ze stierf.”

Vijf acteurs, twee muzikanten, twee dansers en een koor brengen in het gedachtegoed van Helene Kröller-Müller een ode aan de kunst. Achtergrond van de voorstelling is het Jachthuis Sint Hubertus, het door Berlage ontworpen buitenhuis van de familie Kröller-Müller in Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Waar ik mijn hart aan ophang is een voorstelling over een bijzondere vrouw die liever tegen haar schilderijen praatte dan tegen mensen van vlees en bloed. De voorstelling bestaat uit drie delen die plaatsvinden rondom het Jachthuis. In de eerste scène vertellen acteurs, muzikanten en het koor het verhaal van Helenes begrafenis. Er werd niet veel gesproken, maar wát was er gezegd als dat wel zo was geweest? De tweede scène bestaat uit een monoloog van Helene zelf en daarna volgt een dansduet met de twee mannen uit Helenes leven.

Let op: de toegangsbewijzen zijn exclusief de entreekaarten van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Parkentree kost voor de bezoekers van deze voorstelling op vertoon van de voorstellingstickets €10,- (volwassenen) en €5,65 (kinderen 6 tot 13 jaar). Hiermee heeft u de hele dag van de voorstelling toegang tot het Park. Parkkaartjes kunnen bij de ingang gekocht worden en hoeven niet vooraf gereserveerd te worden. U heeft altijd een geldig entreebewijs nodig voor het Park om de voorstelling te bezoeken. 

Koop tickets voor de voorstelling

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

logo prins bernhard cultuurfonds

U kunt uw ticket voor de voorstelling kopen via de website van Muziektheater de Plaats, deze link kunt u vinden in de praktische informatie. Klik op de onderstaande button om uw entreekaart voor het Park te kopen.