Muziek: NJO Korpus Hoornkwartet koffieconcert

Praktische informatie

Datum: datum n.t.b.
Tijdstip: 10.30 - 12.00 uur
Locatie: start bij het Marchantplein in het centrum van het Park
Kosten: tickets te koop via website van het Nederlands Jeugd Orkest (excl. entree Park)

Muziek

Het Korpus Hoornkwartet brengt tijdens de Muziekzomer een klinkend koperprogramma ten gehore in het woud van de Veluwe, getiteld Wald. Weinig instrumenten zijn in hun oorsprong zo verweven met het bos als de hoorn en daarom nemen de vier jonge Belgische hoornisten van het Korpus Hoornkwartet in Wald het instrument terug naar zijn roots.

Verwacht daarbij geen traditionele jachtmuziek, maar een geheel nieuwe insteek die ze ontlenen aan de bestseller ‘Het verborgen leven van bomen’ van de Duitse boswachter Peter Wohlleben. Hierin wordt beschreven hoe het ecosysteem van een bos functioneert en hoe bossen zichzelf op een tot de verbeelding sprekende manier in stand houden.

'Hoe bossen werken en hoe wij als mensen tegenover bossen staan is een intrigerend iets,' vertelt hoornist Jonathan van der Beek. In het bos gebeurt veel meer dan wij lang voor ogen hadden, bomen communiceren namelijk met elkaar. Bomen zorgen niet alleen liefdevol voor hun nageslacht, maar ook voor hun oude en zieke buren, als het nodig is eeuwenlang. Daarnaast hebben bomen emoties, gevoelens en een geheugen. Wald neemt je mee met werk van componist Douglas Hill en speciaal gecomponeerd werk van Siebe Thijs, diep het woud in, waar een wondere wereld verscholen ligt tussen de forse stammen van het bos.

Tickets zijn te koop via de website van het Nederlands Jeugd Orkest.