Muziek: NJO Kāna Trio

Praktische informatie:

Datum: zondag 30 juli 2023
Tijd: 16.00 - 17.00 uur
Locatie: Park Paviljoen in het centrum van het Park. Let op: de locatie van het concert is gewijzigd, in verband met de weersvoorspelling. Het Kāna Trio treedt op in het Park Paviljoen. Er staan vrijwilligers in het Park Paviljoen om u naar de juiste plek te begeleiden. 
Prijs: Gratis (excl. entree Park)

Muziek

Het Kāna Trio ontwikkelt nieuwe perspectieven in percussie en verlegt zo de grenzen van het kamerconcert. 

Geïnspireerd door de multiculturele omgeving die Rotterdam te bieden heeft en de band die ontstaan is door jarenlang samen te studeren aan Codarts Rotterdam met hoofdvakdocenten Chris Leenders en Ramon Lormans, werd Kāna Trio in 2020 opgericht door Hugo Pereira, João Sequeira (Portugal) en Rens Rutten (Nederland).

Het trio deelt de gemeenschappelijke ambitie om nieuwe perspectieven te ontwikkelen in percussie, door zich te verbinden met andere muziekstijlen en kunstdisciplines, om zo de grenzen van het kamermuziekconcert te verleggen. Deze relatief ongebruikelijke setting is nog niet zo bekend bij het grote publiek, de hoeveelheid repertoire geschreven voor trio percussie is relatief klein in tegenstelling tot kwartet en duo. Dit zet het trio aan om creatief te zijn en op zoek te gaan naar nieuwe manieren om de kloof tussen het publiek en een mix van klassieke arrangementen en hedendaagse muziek te overbruggen.

Voor de zomerconcerten van het NJO nemen zij een nieuwe compositie mee, geschreven door Florian Magnus Maier waarbij de instrumenten meegenomen kunnen worden in ‘een rugzak’. Dit in tegenstelling tot de vaak wat grotere slagwerkinstrumenten zoals marimba’s die ook in hun programma zijn opgenomen.

Let op: de locatie van het concert is gewijzigd, in verband met de weersvoorspelling. Het Kāna Trio treedt op in het Park Paviljoen. Er staan vrijwilligers in het Park Paviljoen om u naar de juiste plek te begeleiden. 

Dit optreden is gratis te bezoeken; wel heeft u een entreebewijs voor het Park nodig.