Moeflon fietsexcursie

Praktische informatie

Data: april t/m oktober iedere 2 weken op woensdag
Tijdstip april, mei juni, september: 17.00 tot 19.30 uur
Tijdstip juli augustus: 18.00 tot 20.30 uur
Tijdstip oktober: 16.00 tot 18.30 uur
Locatie: Theehuis de Kemperberg, op ongeveer een kilometer afstand vanaf ingang Schaarsbergen
Prijs: € 10,00 per persoon (inclusief warme drank en stuk taart, excl. entree Park)
Reserveren is verplicht

Wandel- en/of Fietsexcursies Safari's

De moeflon is in 1921 in het Park geïntroduceerd en is inmiddels één van onze iconen, net als de Witte Fiets en het Jachthuis Sint Hubertus. Tijdens deze fietsexcursie gaat u ontdekken wat de moeflon zo bijzonder maakt.

U start de excursie bij Theehuis de Kemperberg in het uiterste zuiden van het Park. Onder het genot van een kop koffie en iets lekkers vertelt de natuurgids over de moeflon, diens geschiedenis en essentiële rol in het natuurbeheer. Vervolgens stapt u op de fiets om op zoek te gaan naar sporen van de moeflon en diens leefomgeving beter te leren kennen. Misschien komt u ze onderweg tegen maar garanties zijn er nooit. Wat wel vast staat is dat u een mooie en leerzame fietstocht door het zuiden van het Park te wachten staat.

Voor deze excursie heeft u een fiets nodig. Hiervoor kunt u uiteraard uw eigen fiets meenemen maar ook de gratis te gebruiken Witte Fiets is hiervoor beschikbaar. Witte Fietsen vindt u bij ingang Schaarsbergen; vanaf daar tot Theehuis de Kemperberg is het ongeveer 10 minuten fietsen. 

Kijk in de praktische informatie op welke data deze activiteit wordt georganiseerd. Klik op de onderstaande button en selecteer de gewenste datum in de agenda om deze activiteit te boeken.