Hoge Veluwe Lezing: Een toekomst waarborgen door Jan van de Wetering

Praktische informatie

Datum: zondag 4 februari 2018
Tijdstip: van 14.00 tot 15.00 uur
Locatie: de Hoedzaal in het Parkrestaurant De Hoge Veluwe
Prijs: € 4,00 per persoon (excl. entree Park)
Leden van de Vereniging Vrienden van De Hoge Veluwe hebben gratis toegang tot de lezing. 
Reserveren is verplicht

Lezingen

De geschiedenis van twee ondernemende families, een landgoed en een verzekeringsbedrijf in Overijssel (1797 – 2015) laat zich niet in een paar woorden vangen. Er lijkt geen enkel verband te bestaan tussen bijvoorbeeld de 19e-eeuwse eikenhakhoutcultuur op Den Alerdinck, een stadsbrand in Enschede, een diner met een Turkse diplomaat, het Geheime Leger van België of de schermlessen van een notabele jongeman. Toch zijn deze onderwerpen goed te verklaren uit de achtergrond en het karakter van de hoofdpersonen uit het boek 'Een toekomst waarborgen', geschreven door Jan van de Wetering. 

De families van Sonsbeeck en Van Voorst tot Voorst waren zowel in zakelijke als in maatschappelijke zin zeer ondernemend. Ze gaven leiding aan één van de oudste brandverzekeringsmaatschappijen van ons land en waren in de negentiende en twintigste eeuw politiek actief op landelijk en provinciaal (Overijssel) niveau. Ook in de Zwolse gemeenteraad lieten ze zich de kaas niet van het brood eten. Onvermoeibaar zorgden ze er bovendien voor dat het fraaie Landgoed Den Alerdinck II bij Laag-Zuthem tot op de dag van vandaag als cultuurhistorisch erfgoed bewaard is gebleven.

Deze lezing is een absolute aanrader voor personen die geïnteresseerd zijn in familiegeschiedenissen, landgoederen, verzekeringen, de provincie Overijssel en de stad Zwolle.

Het boek 'Een toekomst waarborgen' van schrijver Jan van de Wetering is verkozen tot het Overijsselse boek van het jaar 2015. 
Het boek is verkrijgbaar in de Parkwinkel.